Najnovije vesti

Ergin Ataman izaziva Amerikance: Efes bi igrao plej-of NBA, dajte nam meč protiv njihovog šampiona

Vreme čitanja: 2 minuta

Ergin Ataman (Reuters)

Turski trener smatra i da zaslužuje angažman u najjačoj ligi sveta

Ergin Ataman, trener šampiona Evrolige Anadolu Efesa i najtrofejniji turski stručnjak otvorio je nekoliko tema u razgovoru za DAZN. Nije propustio priliku ni da potkači velikog rivala, izjavivši da je veoma ponosan.

„Promenio sam sudbinu turske lige u poslednje tri godine. Pre mene, Fenerbahče je uvek osvajao titulu. Otkad sam došao u Efes, nisu osvojili ništa. Mislim da bismo mogli da igramo u plej- ofu NBA lige“, rekao je Ataman.

Zato smatra da treba da se razmotri meč između šampiona NBA i Evrolige.

„Igrajmo! Utakmica između tima šampiona Evrolige i NBA tima. Svi pričaju o tome. Vreme je, idemo!“

Kritikovao je i odlazak važnih igrača iz Evrope u NBA tokom sezone.

„Mislim da je velika greška to što neki važni igrači u Evropi odlaze u NBA tokom sezone. Neprihvatljivo je za tržište i prestiž Evrolige ono što se dogodilo prošle sezone sa Realom“, prisetio se Ataman odlaska Kampaca i Deka iz Madrida u NBA.

O njegovom eventualnom odlasku u NBA.

„Spreman sam da idem ako neko dođe da mi da ponudu. Osvojio sam sve u Evropi, trenirao sam razne NBA igrače i zvezde poslednjih nekoliko godina. Ljudi kažu da Efes gaji stil kao u NBA, ko je Efesov trener? Ergin Ataman. Zašto ne razmislite o NBA timu? Spreman sam, videćemo šta će se dogoditi“.

Govorio je i o dva španska velikana, Realu i Barseloni, koje je prošle sezone eliminisao na putu do titule prvaka Evrope.

„Pablo Laso je veoma pametan i zanimljiv momak. Uliva svojim igračima puno samopouzdanja. Stvarno mi se sviđa njegov stil. Ponekad postane veoma nervozan, ali kao i svi mi. Uneo je promene tokom serije plej-ofa, odlično je obavio posao i nikada nije odustao. Mislim da je Pablo psihološki ključ Real Madrida. Neki igrači se menjaju, ali mentalitet je isti. Barselona je agresivniji tim u odbrani, veoma agresivan. U napadu im je pozicija četiri najvažnija - Mirotić. Tu je i Higins. Zajedno su ključ uspeha. Imaju sjajnog trenera poput Jasikevičijusa, veoma emotivnog trenera“.

Favoriti i notifikacije:

NBA
Evroliga

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva