Eron Vajt (©Starsport)
Eron Vajt (©Starsport)

Eron Vajt ostaje igrač Crvene zvezde

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.06.22. | 10:47

Crveno-beli pokupili opciju da zadrže američkog internacionalca

Eron Vajt nosiće dres Crvene zvezde i naredne sezone. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, crveno-beli su odlučili da iskoriste klauzulu i "pokupe" drugu sezonu iz ugovora sa američkim internacionalcem.

Vajt koji se prošlog leta preselio iz Panatinaikosa na Mali Kalemegdan u pripremnom periodu je najavio da bi mogao da bude veliko pojačanje. Međutim, u prvoj polovini septembra na meču sa bivši klubom na pripremnom turniru u Minhenu doživeo je strašan pad posle zakucavanja. Stradala mu je podlaktica, pa je odmah operisan. Već tada je bilo jasno da će oporavak potrajati nekoliko meseci.

Izabrane vesti

Na teren se vratio u smiraj 2021. godine, ali uz sve zdravstvene nedaće koje su zakačile crveno-bele, odnosno čestih pomeranja termina utakmica zbog korona virusa, Amerikanac nije pokazao maksimum.

Ipak, znao je da bude pouzdan član tima (7,1 poen, 3,1 skok, 1,5 asistencija, za 16,7 minuta u 21 meču ABA lige, 5,5 poena, 3,6 skokova, 1,2 asistencije za 18,1 minut u 18 utakmica Evroligi, te 7,2 poena, 2,8 skokova za 15,3 minuta na pet mečeva KLS), pa su se crveno-beli odlučili na pomenuti potez.

Podsećanja radi, kako je zvanično saopštio kub sa Malog Kalemegdana, Crvena zvezda je juče pred Dejana Radonjića iznela ponudu o produžetku saradnje i oročila je do 30 juna.

Do istog datuma najbolji igrač ABA lige Nikola Kalinić, za koga se nezvanično interesuje Barslona koja ga je "pikirala" i prošlog leta, ima mogućnost da ukoliko stigne adekvatna ponuda promeni sredinu.


tagovi

Eron VajtKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara