Toma Ertel (Foto: fiba.basketball)
Toma Ertel (Foto: fiba.basketball)

Ertel ne odustaje od reprezentacije Francuske: Ako stigne poziv, biću spreman

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.23. | 17:01

Iskusni plejmejker se našao na udaru kritika zbog prelaska u Zenit i navodno su mu zatvorena vrata državnog tima

Posle osvojene srebrne medalje na Evrobasketu, dugogodišnjem reprezentativcu Tomi Ertelu je poručeno da više neće braniti boje Francuske. Tamošnji Savez je svim igračima stavio do znanja da će im biti zatvorena vrata državnog tima ukoliko se odluče da karijeru nastave u Rusiji, zbog rata u Ukrajini, a 33-godišnji plejmejker je neposredno po okončanju kontinentalne smotre potpisao za Zenit iz Sankt Peterburga.

Oglušio se na sugestije iz vrha francuske košarke i pojačao ekipu Ćavija Paskvala, a kada mu je rečeno da je završio sa reprezentacijom, jasno je poručio da ga kritike ne dotiču.

Izabrane vesti

"Svima koji mi šalju poruke i kritikuju me u komentarima povodom odluke da dođem u Rusiju moram da stavim do znanja da me baš briga i da prestanu da traće vreme. I povrh svega, budite svoju i životu! Unapred hvala", napisao je na društvenim mrežama, s tim što se koristio nešto "sočnijim" izrazima kako bi dočarao koliko ga tuđa mišljenja ne zanimaju.

S obzirom da se bliži Mundobasket u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, francuski mediji su stupili u kontakt sa Ertelom, a organizator igre Zenita je istakao da će "biti spreman" ukoliko na njegovu adresu stigne poziv Vensana Kolea.

Prisetio se za Vest Frans i uspeha na kontinentalnoj smotri.

"Na Evropskom prvenstvu sam imao najbolje iskustvo u dresu Trikolora, ali to je i takmičenje na kojem sam imao najveću minutažu. Isti je slučaj u Zenitu: Igram i imam veliku odgovornost", rekao je Toma Ertel.

Iskusni francuski košarkaš prosečno beleži 13,7 poena i devet asistencija u ekipi Ćavija Paskvala u VTB ligi, dok Zenit zauzima treće mesto na tabeli posle 26 odigranih utakmica sa učinkom 18-8.


tagovi

Toma Ertelkošarkaška reprezentacija FrancuskeKK ZenitZenit Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara