Etore Mesina (©Starsport)
Etore Mesina (©Starsport)

Etore Mesina demantovao navode o dolasku Kembe Vokera u Milano: Nema tu ničega

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 23:50

Evropska košarkaška javnost oduševljeno je prihvatila informaciju da bi četvorostruki Ol-star mogao da zaigra u Mediolanum forumu, ali...

Gazeta delo Sport je u svom štampanom izdanju lansirala bombastičnu informaciju da bi 32-godišnji Kemba Voker karijeru mogao da nastavi u Olimpiji Milano. Ubrzo je renomirani Eurohuops izašao sa informacijom da nije bilo kontakta između italijanskog šampiona i američkog plejmejker, a sada se oglasio i trener Manekena Etore Mesina.

On je posle pobede na Tortonom (79:63) u italijanskom Palakanestru dao jasan odgovor na navode o potencijalnom prelasku četvorostrukog Ol-star igrača u njegov tim.

Izabrane vesti

"Nema tu ničega, pa nemam šta da komentarišem. On je sjajan igrač kojeg su morili fizički problemi protekle godine. Pitajte Gazetu ko je plasirao ovu informaciju, a da nas nije ni pozvao. Prilično je jasno da su je pročitali na Tviteru i napravili članak", rekao je iskusni itailijanski stručnjak.

Olimpija je preko leta skrojila tim za najveće domete, ali je zbog serije povreda nisko pala u Evroligi. Predstoji joj velika borba za mesto u plej-ofu, a Mesina i dalje ne može da računa na dvojicu bitnih igrača. Kevin Pangos će van terena biti najverovatnije do marta, dok se povratak sjajnog strelca Ševona Šildsa očekuje u februaru.

Nije jasno da li će se Manekeni okrenuti ka tržištu u potrazi za pojačanjima, ali izgleda da priče o prelasku Kembe Vokera u Prestonicu mode neće biti ništa.

Jedan od najboljih igrača u istoriji Šarlot Hornetsa je lutao po odlasku iz Severne Karoline. Nije imao sreće u Bostonu, potom se okušao u Njujork Niksima, a ove sezone i u Dalas Maveriksima, gde je zamenio Fakunda Kampaca. Ipak, posle devet utakmica zbog problema sa kolenom tim iz Teksasa je odlučio da mu ne produži kratkoročnu saradnju.

Pokazao je Voker da i dalje može da igra na vrhunskom nivou kada je ubacio 32 poena, uz sedam asistencija protiv Klivlend Kavalirsa, ali izgleda da zbog učestalih problema sa kolenom NBA timovi nisu spremni da se opklade na Kembu. Po svemu sudeći, nije ni Olimpija Milano.

Vokera je Šarlot (tada Bobkets) odabrao kao devetog pika na NBA draftu 2011. godine. Iza sebe ima 781 nastup u najjačoj ligi sveta, uz prosek od 19,3 poena i 5,3 završna dodavanja u ligaškom delu sezone. Uz četiri Ol-star učešća bio je uvršten i u treću petorku lige 2019. godine, a i dalje je prvi strelac u istoriji Hornetsa sa 12.009 postignutih poena.



tagovi

Olimpija MilanoKemba VokerEtore Mesina

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara