Etore Mesina (Foto: Starsport)
Etore Mesina (Foto: Starsport)

Etore Mesina ostaje u Milanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 19:54

Tako tvrdi generalni menadžer italijanskog šampiona Hristos Stavropulos

Razočaravajuća sezona je iza Olimpije Milano u Evroligi, ispustila je i Kup Italije, ali to neće dovesti do promena na klupi.

Izabrane vesti

"Mesina ostaje. Biće velikih trenerskih promena ove godine, ali hajde da vidimo kako će se sezona završiti, biće to važan deo naših planiranja", rekao je generalni menadžer italijanskog šampiona Hristos Stavropulos.

Etore Mesina je još u novembru, kada je počeo ponor njegovog tima usled velikog broja povređenih igrača, govorio o potencijalnom odlasku. Vezali su Manekeni devet poraza u Evroligi, već tada praktično ispali iz plej-of trke, iako su u sezonu ušli sa visokim ambicijama.

Promenio je ploču kada su se popravili rezultati, istakao da neće napustiti brod koji tone i uspeo da popravi situacija. Nakratko i probudio nade navijača da Olimpija senzacionalno može do doigravanja. Sa Šabazom Nejpirom je napravljena serija 7:1 na evrosceni, ali nije bilo dovoljno za totalni preokret, pa su Mesinini puleni okončali sezonu u elitnom takmičenju sa učinkom 15-19, daleko od plej-ofa.

Nedavno je najavljeno i da će francuski reprezentativac Timoti Luvavu Kabaro napustiti klub, dok je Naz Mitru Long već ispao iz rotacije, pa se uveliko spekuliše i o njegovom odlasku.

"Teška sezona, baš nismo imali sreće. Ostali smo bez važnih igrača na samom početku i to je sprečilo stvaranje strukture i automatizma. Prvi trening sa svim igračima smo odradili pre tri nedelje. Uspeli smo da se vratimo, ostvarili neke velike pobede, ali nismo uspeli da uhvatimo priključak".

Generalni menadžer Milana se dotakao i promena u Evroligi.

"Jedino je izvesno da će 18 timova igrati naredne sezona, ali je velika verovatnoća da će ih biti 20 od 2024. godine", zaključio je Stavropulos.


tagovi

Olimpija MilanoEtore MesinaHristos Stavropulos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara