Etore Mesina (Foto: Starsport)
Etore Mesina (Foto: Starsport)

Etore Mesina se ne predaje: Ne napuštam brod (koji tone)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 14:30

Italijanski strateg nema nameru da ostavi Milanu na cedilu, uprkos seriji od devet vezanih poraza u Evroligi pred gostovanje u Beogradu

Košarkaši Olimpije Milano proživljavaju nezapamćenu krizu. U italijanskom prvenstvu, gde brane titulu, nemaju problema, ali ni adekvatnu konkurenciju, izuzev Virtusa iz Bolonje, ali u Evroligi ne vide svetlo na kraju mračnog tunela. Ukazalo im se nakratko protiv Makabija, ali se isprečio Lorenzo Braun i naneo Manekenima deveti poraz u nizu (71:77).

Iskusni strateg Etore Mesina se ipak ne predaje, iako je još ranije isticao da bi klub mogao da razmisli o korenitim promenama. Kako ističe, ima podršku uprave.

Izabrane vesti

"Hvala predsedniku Del Orku i gospodinu Armaniju. Postoje seyone kada se ovakve stvari dogode, kao što su se prethodno dešavale i nama, Makabiju, CSKA... Nismo još dobili kod kuće, ljudi su tužni i ljuti i potpuno ih razumem. Da sam video istu stvar u nedelju, ali sada vidim drugačiju grupu. Trenutno nas mori i psihološki problem u Evroligi i ne možemo od dobrih 20, 25, 30 minuta da napravimo 40. Razmišljao sam pre mesec dana, a onda smo i zajedno bavili razgovore. Napuštanje broda (koji tone) nije dostojanstveno. Videćemo u kom pravcu ćemo ići. Uveren sam da još mogu da napravim velike stvari, iako je u Evroligi veoma teško", rekao je Mesina posle poraza od tima iz Tel Aviva, 10. u elitnom takmičenju ove takmičarske godine.

Predsednik Leo Del Orko je stao iza trenera.

"Nastavljamo sa njim bez ikakve dileme. Imamo ugovor i za sledeću sezonu".

Novih promena, uprkos brojnim kadrovskim problemima, neće biti.

"Nema prostora, mogućnosti, ali ni želje. Želim da vidim tim sa Pangosom, Šildsom i Datomeom, a onda ćemo sumirati utiske. Dužnost nam je da poboljšavamo tim. Nakon toga ćemo videti šta će se desiti", zaključio je Etore Mesina.

Šampion Italije već sutra (19.00) gostuje u dvorani Aleksandar Nikolić ekipi Crvene zvezde, koja je sinoć savladala Žalgiris, nanizala 10. trijumf u oba takmičenja, šesti u Evroligi i posle 1-6 starta došla do pozitivnog učinka u društvu najboljih.



tagovi

Etore MesinaOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara