Eurohups javlja:Trinkijeri selektor Letonije! Andrea demantuje...

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 12:22

Harizmatični stručnjak ostaje u Humskoj

Trener košarkaškog kluba Partizan Andrea Trinkijeri će uskoro i zvanično postati selektor Letonije! Renomirani košarkaški portal Eurohups objavio je informaciju da je italijanski stručnjak postigao dogovor sa predstavnicima tamošnjeg Saveza i da bi ugovor uskoro trebalo da bude potpisan. Međutim, vest koju je potpisao novinar Nikos Varlas, odlično upućen u košarkaška zbivanja, brzo je demantovana na Tviteru. I to lično od Andree Trinkijerija.
"Voleo bih da ste dva puta proverili ovu informaciju, tako što biste se obratili meni. Tada biste znali da ovo nije istina", napisao je na društvenoj mreži Italijan.

Poslednja dešavanja su nagoveštavala da će bivši strateg Bamberga ostati u Beogradu. Crno-beli su doveli pojačanja u ovom prelaznom roku na kojima je insistirao Trinkijeri.  Istina, Varlas, kreator ekskluzive o odlasku Miloša Teodosića u Virtus, kasnije je napisao da bi i pored angažmana u Rigi Trinkijeri ostao na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba. Međutim, ekspresna reakcija harizmatičnog stručnjaka znači da nije dogovorio saradnju sa letonskim savezom.

Izabrane vesti

Italijan je od oktobra trener kluba iz Humske i može se konstatovati da je odradio vrlo dobar posao. Sa ekipom, koju nije selektirao, osvojio je nacionalni Kup. Uspeo je da uđe u plej-of Jadranske lige, a stigao je i do finala nacionalnog prvenstva i izgubio od Crvene zvezde. Zadobio je simpatije navijača, uverenih da je Trinkijeri sposoban da ih vrati u krem evropske košarke.

Iza Letonaca je razočaravajući ciklus. Ekipa sa Baltika bila je žrtva sistema i čudnih kvalifikacija. Bez NBA i evroligaških zvezda Letonci nisu uspeli da se domognu Mundobasketa u Kini. Potreban im je novi selektor. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara