"Mark otkazao, Novicki pod znakom pitanja"
"Mark otkazao, Novicki pod znakom pitanja"

Evrobasket 2015: Koje reprezentacije dolaze u punom sastavu, a kojima otkazuju igrači? (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.15. | 16:56

Španci imaju najveće probleme, Gortat igra za Poljake, otkazali Beno Udrih, Jusuf Nurkić, Joakim Noa

Mark otkazao, Novicki pod znakom pitanjaTek je kraj maja, a već počinje da se zahuktava atmosfera pred Evrobasket koji se održava u Francuskoj na jesen. Selektori polako počinju da objavljuju redom spiskove košarkaša na koje će da računaju, a mnogi igrači se javljaju i javno govore da li će nastupiti za svoje reprezentacije. Do Evrobasketa ima još dosta, ali napravimo jedan presek u ovom momentu.

Najviše problema za sada ima Španija. Serđo Skarijolo se vratio na klupu tog nacionalnog tima, ali su ga kao grom pogodile vesti da su Riki Rubio i Hoze Kalderon povređeni i da neće moći da nastupe za Furiju. Poslednja vest koja se pojavila u četvrtak jeste da će i Mark Gasol najverovatnije prvenstvo Evrope pratiti od kuće tako da Italijana čeka težak posao sa sklapanjem sastava. Možda će mu se cela stvar olakšati ako Nikola Mirotić bude u sastavu, a on je izrazio dobru volju da nastupi za Špance.

Izabrane vesti

Ako Španci muče muke, onda Francuzi zaista nemaju probleme. Odazvali su im se svi igrači koje su želeli da vide na parketu. Jedino je Joakim Noa otkazao učešće, ali će tu biti Toni Parker, Boris Diao, Kevin Serafan, Jan Mahinmi, Nando de Kolo, Nikolas Batum... Igraju na svom terenu, i sigurno da su među glavnim favoritima za osvajanje zlata.

Revolveraši s Baltika kreću u misiju „Evrobasket“: Pola Ritasa i Žalgirisa, Lavrinovič i Sabonis!

Trikolori će imati Parkera, a sada se postavlja pitanje da li će Nemci imati u sastavu legendarnog Dirka Novickog. Kris Fleming je objavio spisak, a na njemu nema ni Novickog, ali ni Krisa Kamana. Oni su i dalje pod znakom pitanja i očekuje se njihova konačna odluka.

Sale Đorđević objavio spisak: Jokić, Marjanović i Majstorović novajlije, vratili se Mačvan, Milosavljević i Erceg!

Bosna i Hercegovina je dobila jednu veoma lošu i jednu jako dobru vest. Mirza Teletović je javno rekao da bi jako voleo da nastupi za nacionalni tim svoje zemlje, dok je Jusuf Nurkić sprečen da to isto učini  zbog operacije kolena koja ga očekuje. Takođe, Bosanci su promenili trenera u martu, Duško Ivanović će ih predvoditi sa klupe.

Italijani će takođe imati dobru ekipu. Marko Belineli i Danilo Galinari će najverovatnije voditi borbe pod zastavom svoje zemlje. Još jedan NBA igrač, Enes Kanter, najavio je da bi voleo da nastupi za tursku reprezentaciju. Mat Lodžeski će pojačati Belgiju u komšijskoj Francuskoj, dok će bivši košarkaš Barselone Džejkob Pulen potvrdio da će nastupati za Gruziju. Makedonci imaju lepe vesti jer će njihov heroj iz Litvanije Vlado Ilijevski predvoditi reprezentaciju na EP, a slično je i sa Poljacima kojima se na vernost u avgustu obavezao Marčin Gortat. Majk Fratelo više neće voditi Ukrajinu sa klupe, dok će Velimir Perasović sesti na klupu Hrvatske.

(FOTO: Action images)


tagovi

Toni ParkerŠpanijaNikola MirotićNemackaMirza TeletovićMark Gasolkošarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija NemačkeJusuf NurkićJoakim NoaItalijaFrancuskaEvropaEvrobasket 2015Dirk NovickiBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara