Učesnici Evrokupa za 2023/24 (©Eurocup)
Učesnici Evrokupa za 2023/24 (©Eurocup)

EVROKUP 2023/24: Gran Kanarija #1, Alimpijević i Čanak ambiciozni, može li Božić iz Londona u Evroligu?

Vreme čitanja: 14min | uto. 03.10.23. | 08:53

Petorica srpskih košarkaša i četvorica stručnjaka u potrazi za plasmanom u viši rang, Budućnost i Cedevita Olimpija brane čast košarkaškog regiona

Dok cela košarkaška Evropa nestrpljivo iščekuje četvrtak veče i beogradske večite rivale na najvećoj pozornici, u novom pokušaju da se domognu plasmana na Fajnal for, kao uvertira stiže Evrokup sa tri nova člana i nešto drugačijim sistemom u odnosu na takmičarsku 2022/23.

Pridošlice u velikoj porodici su Bešiktaš Dušana Alimpijevića, zatim 15 meseci stari Vulvsi iz Vilnjusa i finalista iz 2006, solunski Aris. Oni su na spisku zamenili Brešu, Bursu i Promiteas. Italijanski sastav odustao je od evrotakmičenja, dok su se turski i grčki klub preselili u FIBA Ligu šampiona. Preostalih 17 učesnika Evrokupa za predstojeću sezonu su: branilac titule Gran Kanarija, finalista Turk Telekom, te Hapoel Tel Aviv, Huventud, Budućnost, Cedevita Olimpija, Ulm, Burg, Pariz, Venecija, Lijetkabelis, Hamburg Tauers, Trento, Šlonsk, Prometej, London Lajons i Kluž.

Izabrane vesti

Kao takmičenje koje neprestano "traži" idealni format takmičenja i za ovu godinu napravljene su određene promene u sistemu i formatu. Za početak, iz dve grupe od po deset timova dalje ide po šest klubova, u odnosu na prošlogodišnjih osam. Odsad će po dve najbolje plasirane ekipe ići direktno u četvrtfinale, dok će po četiri kluba igrati osminu finala i to tako što će trećeplasirani odmeriti snage sa šestim iz susedne grupe, a četvrti sa petim. Osmina finala i četvrtfinale igraće se na po jednu utakmicu, dok je novitet uvođenje plej-of serije za polufinala i finale. Tačnije, pobednik će biti bolji iz najviše tri meča. Finalisti bi po novim propozicijama trebalo da odigraju najmanje 23, a najviše 26 utakmica.

Na tronu je Gran Kanarija. Posle dugo vaganja i razmišljanja, klub sa Kanarskih ostrva odustao je od učešća u Evroligi jer je logistički bilo jako komplikovano organizovati putovanja, a osim toga ne postoji ni finansijska isplativost u celom poduhvatu već su ekonomska predviđanja ukazala na potencijalno velike gubitke. Pošto ni Turk Telekom kao finalista nije bio spreman da zagrize najozbiljniji zalogaj u vidu takmičenja među najvećim i najbogatijim klubovima Evrope, glasanjem je odlučeno da Valensija dobije prolaz u elitu umesto Gran Kanarije.

Jaka Lakovič i ove godine na raspolaganju ima izbalansiran sastav, pun iskustva uz solidnu nadogradnju u odnosu na prošlu godinu. Nije to tim evroligaškog kvaliteta, ali ima sve što je potrebno za odbranu titule. Najveću promenu ekipa je doživela na centarskim pozicijama, gde je urađen potpuni remont. Razlog je ujedno i potvrda dobrog rada u klubu, pošto su trojica dugajlija potpisali evroligaške ugovore. Aleksandar Balcerovski naplatio je odlična izdanja u reprezentaciji i Evrokupu, gde je prošle sezone po drugi put izabran za Zvezdu u usponu, te otišao u Panatinaikos. Damijen Inglis je otišao u Valensiju, a Kalifa Diop u Baskoniju!

Upravo zato dovedena su četiri nova visoka igrača. Najzvučnije pojačanje je Ben Lamers. Posle tri godine u berlinskoj Albi, centar iz Hjuston odlučio je da parafira jednogodišnji ugovor sa prvakom Evrokupa kome donosi ekstra kvalitet u odbrani, dobru igru iz pik'n'rola, kao i solidna rešenja sa poludistance i iz reketa. Pjer Pelos donosi raznovrsnost centarskoj liniji. Posle dvogodišnjeg iskustva sa Burgom u Evrokupu, Pelos stiže kao "streč petica", odnosno centar koji može u napadu da širi protivničke odbrane šutevima sa distance, a osim toga poseduje visok košarkaški IQ zbog čega vrlo dobro čita igru. Itan Hap je, opet, stara centarska škola i neko ko svoj posao odrađuje isključivo u zonama blizu koša. Ono što ga čini drugačijim od ostalih jeste dobar pregled igre, zbog čega je često sekundarni kreator za svoj tim iz zone slobodnih bacanja. Roko Prkačin će dati Jaki Lakoviču širinu na obe krilne pozicije. Talentovani Hrvat je posle godine adaptacije u Đironi gde je pružao uglavnom solidna, uz nekoliko izvrsnih partija, stigao na Kanarska ostrva gde će osetiti sledeći nivo košarke na putu ka konačnom cilju - Evroligi.

Na krilima se nije mnogo toga menjalo. Nikolas Brusino biće prvi izbor na niskom krilu kao neko ko može apsolutno sve, Džon Šurna ima ogromno iskustvo koje je naplatio MVP zvanjem u finalu Evrokupa. Izuzetan lider ove ekipe i neko bez koga ne može da se zamisli igra Gran Kanarije. Migel Salvo ostaje da bude komandant odbrane i neko ko iz drugog plana može da zatrpa koš protivnika, po potrebi.

Na spoljnim pozicijama nije se mnogo toga menjalo. I dalje će najviše vremena lopta biti u rukama trilinga Sloter - Basas - Albisi, dok je umesto Vitora Benitea potpisano najveće pojačanje - Silven Landsberg. Šuter iz Bruklina vraća se u Evrokup posle četiri godine provedene u Kini. Izuzetan strelac, prepun iskustva i neko ko lako može da kreira pozicije za lake poene. Njegovo prisustvo u bekovskoj liniji trebalo bi da bude veliki plus.

---------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------

Aktuelni vicešampion Turk Telekom doživeo je značajne promene. Trenera godine, sada novog šefa stručnog štaba Efesa Erdema Džana zamenio je Nenad Čanak, a potpisana su čak desetorica novih košarkaša! Ostala su samo dvojica igrača iz prošlogodišnjeg sastava - bekovi Boran Guler i Mehmet Jagmur. I pored silnih promena, ambicije u timu iz glavnog grada ostaju nepromenjene, odnosno želja je prvo učešće u Evroligi u ovom veku.

Što se rostera tiče, krenimo redom... Džerijan Grent je posle imenovanja za MVP Evrokupa i mesta u idealnoj petorci takmičenja otišao u "evropski drim tim" Panatinaikos. Njegov partner i zamenik Toni Tejlor otišao je u Bahčešehir, a umesto njih Čanak je doveo Tajrona Valasa i Džejlena Adamsa. Valas je odigrao vrhunsku sezonu u Parizu za koji je beležio 15,7 poena, 3,7 skokova, pet asistencija i 1,5 ukradenih lopti u Evrokupu. Od njega se očekuje da uskoči u Grentove cipele. Imao je prilično konstantnu sezonu, 13 od 15 mečeva završio je sa dvocifrenim učinkom. Ipak, kako treba da odmeni Grenta, nosiće veliku odgovornost na svojim leđima. Sa njim bi dobar deo posla u bekovskoj liniji trebalo da odradi Džejlen Adams. Prošle sezone imao je ulogu rezerviste u Makabiju iz Tel Aviva, gde je imao 6,7 poena 1,4 uhvaćene i 1,3 podeljene lopte pre nego što je sezonu završio zbog povrede. Sprega između njih dvojice biće Ismail Ulusoj koji se vraća u Evrokup i ima solidno iskustvo igranja u turskom prvenstvu.

Nenad Čanak (©MN Press)Nenad Čanak (©MN Press)

Najveće pojačanje Turk Telekoma na krilu je Džejms Palmer, koji menja najboljeg strelca Turk Telekom u Evrokupu tokom protekle sezone - Aksela Butelja. Zapamtio ga je Čanak odlično prošle sezone kada je protiv njegovog tadašnjeg kluba Lijetkabelisa ubacio 31 poen uz 5/9 sa distance kao zvezda Burga! Palmer je debitansku sezonu u Evrokupu završio sa prosekom od 15,6 poena, četiri skoka, 2,3 asistencije i 1,3 "krađe". Njegove minute na klupi trebalo bi da pokupi Okben Ulubaj. Nekadašnji košarkaš FMP ponovo je u Evrokupu, posle 20 odigranih utakmica u Darušafaki tokom sezone 2017/18, a imao je solidnu prošlu godinu u Bešiktašu. Visoko krilo biće Markis Mekdafi, inače debitant u Evrokupu. Eksplodirao je prošle sezone u opremi Dižona sa gotovo 17 poena i šest skokova, uz 1,3 asistencije i 1,2 ukradena poseda. Jigitdžan Sajbir je dobro poznato ime u Evrokupu pošto je pružao solidna izdanja u Bursi kod Dušana Alimpijevića, dok je nova "petica" Stiven Inok. Nekadašnji student Jukona i Lujvila se posle dve godine u Baskoniji preselio u Ankaru sa kojim će debitovati u Evrokupu. Kao igrač sirove snage i dobrih atletskih predispozicija, trebalo bi da bude adekvatna zamena za MVP turskog prvenstva i člana druge petorke Evrokupa Tajrika Džonsa, koji je otišao Džanovim stopama u Anadolu Efes. Za Inoka će ovo biti savršena prilika da vrati karijeru na evroligaški put, pošto je proteklu godinu proveo mahom kao rezervista, iako je sezonu ranije odigrao jako dobro.

Neće biti lako da se odgovori visokim ambicijama sa potpuno novim timom i trenerom, ali Nenad Čanak ima veliko iskustvo i oko sebe jako dobar tim. Ako se sve kockice slože na pravi način, Turk Telekom bi uz Gran Kanariju trebalo da bude ozbiljan kandidat za visok plasman.

Uz Čanka još trojica srpskih trenera radiće samostalno u Evrokupu - Dušan Alimpijević, Petar Božić i Oliver Vidin. Alimpijević je dugo bio na radaru evroligaških klubova, ali je odlučio da ne žuri i izabrao poziv Bešiktaša koji se u Evrokup vraća posle sedam godina. U Bursi je Alimpijević uradio sve što je mogao, odveo klub do finala i lansirao celu plejadu igrača za Evroligu, pa mu je promena bila potrebna.

U Bešiktašu je takođe napravio miks iskustva i mladosti, što je već oproban recept iz Burse. Poput Čanka, rešio je da gradi tim praktično od nule. Iz Burse je sa sobom doveo Dereka Nidama, sa kojim je imao uspešnu saradnju tokom prethodne dve godine. Nidam je Alimpijevićev čovek od poverenja i neko ko jednim potezom može da promeni tok utakmice. Iz Tofaša je kao njegova rezerva doveden Berk Ugurlu. Nekada dečko koji obećava, osvajač brojnih medalja sa mlađim kategorijama Turske, u Fenerbahčeu prošao plejmejkersku školu Željka Obradovića, sada je neko ko na sto donosi iskustvo i dobar pregled igre.

Napadačku raznovrsnost na bekovskim pozicijama daje francuska veza Džona Metjuz - Met Mičel. Metjuz je po proceni sajta Evrokupa najveće pojačanje jednog kluba iz ovog ranga takmičenja koje je stiglo iz Evrolige. Kao neko ko je nosio igru Asvela sa bezmalo 11 poena po utakmici, od Metjuza se očekuje da bude jedan od najboljih strelaca drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Mičel je u dresu Strazbura prošle godine imao gotovo 15 poena za prosečno 27 minuta na parketu, a posle dva neuspela pokušaja da obezbedi NBA ugovor, probaće da svoj kvalitet pokaže u Evrokupu. Pored napadačkih kvaliteta ima i čvrstinu u odbrani. Uz njih treba obratiti pažnju i na Jigita Arslana, koji je u turskom prvenstvu imao dvocifren prosek poena, uz dva i po pogotka sa distance i respektabilnih 44 odsto za tri.

Dvojica debitanata u unutrašnjoj liniji su Lejton Hemonds i Anhel Delgado. Hemonds je "streč četvorka" i još jedno oružje Bešiktaša u napadu, dok je Delgado dominantan skakač na centarskoj poziciji. Bio je bez premca po broju uhvaćenih lopti u ACB ligi 2021, kao i treći u istom parametru prošle godine u turskom prvenstvu. Predstavljao je i Dominkansku Republiku na Mundobasketu. Egehan Arna se vraća u Bešiktaš iz Efesa, dok ostatak ekipe čine uglavnom mladi igrači.

Da li je ovaj Bešiktaš spreman da se umeša za titulu pokazaće vreme. Svakako, Alimpijevićeve ekipe uvek su igrale srcem i uvek je bila borba. Takođe treba očekivati zabavnu, napadačku košarku i od ovog Bešiktaša.

Petar Božić (©MN Press)Petar Božić (©MN Press)

Povratak Petra Božića u evropsku košarku je mnoge dočekao nespremne. Nekadašnji kapiten Partizana seo je na klupu najboljeg engleskog kluba London Lajonsa. Lajonsi su debitansku sezonu u Evrokupu završili u osmini finala porazom od kasnijeg polufinaliste Huventuda, posle čega je odlučeno da Rajan Šmit završi trenerski mandat i palicu prepusti Božiću.

Srpski stručnjak nije pravio radikalne rezove, već je postojeće jezgro nadogradio sa nekoliko solidnih poja;anja. Novi košgeter je Met Morgan koji je imao vrhunsku godinu u Le Manu za koji je beležio 20,4 poena, 4,1 asistenciju i 2,5 skokova, što mu je donelo mesto u idealnoj petorci francuskog prvenstva. Amerikanac je debitant u Evrokupu, a trebalo bi da bude prva violina tima. Džordan Tejlor je produžio saradnju sa Londonom posle dobre polusezone u kojoj se iskristalisao kao prvi plejmejker sa 10,9 poena, 5,3 dodavanja i 3,5 uhvaćenih lopti. Luk Nelson i Tarik Filip su tu od ranije i već imaju iskustvo igranja u Evrokupu.

Sem Deker je prva zvezda tima. Ostao je u Londonu posle 18,2 poena, 5,6 skokova i 2,9 asistencija što mu je donelo mesto u drugoj petorci Evrokupa, a takođe je bio u miksu za MVP nagradu. Dekerova rezerva biće Donte Grentam, a novo lice u sastavu takođe je Konor Morgan. On iza sebe ima četiri godine igranja u Evrokupu, poslednje u Šlonsku. Veliko ime na "petici" je britanski reprezentativac Gejb Olaseni kome će konkurencija biti Džoš Šarna.

London i Evroliga su godinama spoj koji je ostao samo na papiru i u domenu mašte nekih funkcionera. Petar Božić nema trenutno sastav sa kojim može da napadne direktan plasman u elitno takmičenje, ali će u drugoj godini Lajonsa u Evrokupu cilj biti da se ode dalje od osmine finala. Dobar rezultat bi mnogo značio na polju jačanja klupskih ambicija koje su odavno poznate - Evroliga.

Prvi trener Šlonska Oliver Vidin (©Slask Wroclaw)Prvi trener Šlonska Oliver Vidin (©Slask Wroclaw)

Šlonsk Olivera Vidina je napravio dosta promena tokom leta u nameri da bude još konkurentniji u Evrokupu. Poljski sastav igraće svoju treću sezonu u ovom takmičenju, a ideja je da se ponovo plasira u plej-of i napravi bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu. Klub je vratio trenera Olivera Vidina i napravio sastav sa više atletskih karakteristika i raznovrsnosti, ali i iskustvom koje je potrebno za viši plasman.

Vidin je u Šlonsk doveo Dušana Miletića, koji je imao solidnu godinu u Đironu, ali je želeo više minuta i da igra evropska klupska takmičenja što mu je poljski sastav omogućio. Džavun Evans je veliko pojačanje i debitovaće u Evrokupu pošto je beležio odlične partije u dve različite zemlje, Litvaniji gde je nastupao za Juventus i Izraelu gde je branio boje Makabi Rišona. Biće prva violina Šlonska. Nije samo dobar napadač, već i jako kvalitetan defanzivac, sa brzim nogama. Može podjednako dobro da kreira situacije za saigrače, kao i da sam napadne obruč. Zanimljivo, nastupao je tokom sezone 2017/18 za Los Anđeles Kliperse sa Milošem Teodosićem, a u najjačoj ligi sveta igrao je još za Finiks i Oklahomu, te nekoliko filijala iz Razvojne lige. Bio je povređen, ali trebalo bi da igra na gostovanju Burgu u četvrtak.

Njegova zamena biće Aleksander Viznjevski, koji je kupio sebi mesto u prvom timu posle dobrih igara u rezervnoj postavi. Viznjevski se smatra jednim od talentovanijih poljskih igrača trenutno, ali se nažalost povredio u prvoj utakmici pošto je iskrenuo skočni zglob leve noge i neće ga biti u timu neko vreme. Zanimljivo pojačanje je i Hasani Grevet koji je solidan šuter, ali i neko ko iz driblinga može da napadne obruč. Lukaš Kolenda donosi iskustvo, a Danijel Golebovski intenzitet u odbrani.

Oliver Vidin sa svojim stručnim štabom u Šlonsku (©Slask Wroclaw)Oliver Vidin sa svojim stručnim štabom u Šlonsku (©Slask Wroclaw)

Šaulijus Kulvijetis je takođe dosta iskusan košarkaš, ali će ove sezone debitovati u Evrokupu. Specijalista za šuteve sa distance. Jakub Niziol je jedan od miljenika navijača i neko ko će biti među liderima, dok je Arciom Parahovski kapiten, čovek koji je profesionalac već 13 godina. On će deliti minute sa Miletićem, mada nije isključeno da obojica u nekim trenucima budu na parketu i nema dileme da će trener Vidin naći dobra rešenja i sisteme za obojicu.

Šlonsku će jedan od ciljeva biti da dođe do plasmana u plej-of i treba očekivati dobre, zanimljive, borbene utakmice Vidinovog tima.

Huventud, Hapoel i Prometej biće zanimljivi za gledanje, a preporuka je i da pogledate Kluž. Huventud je uvek ozbiljan kandidat za najviši plasman, to ostaje nepromenjenoi u ovoj sezoni. Karles Duran je na dobro postavljenu bazu sa Pauom Ribasom, Antom Tomićem, Giljermom Vivesom i ostalima dodao tri kvalitetna pojačanja - zver u reketu Činanua Onuakua koji je prošle godine dominirao igrajući za Hapoel Tel Aviv, zatim prekaljenu "streč četvorku" i dugogodišnjeg evroligaškog asa Dešona Tomasa, te Endrjua Endrjuza kome je prijalo dodatno vreme u Bursi da povrati samopouzdanje.

Istina, Katalonci su izgubili neke ključne igrače, skupo su prodali Đoela Paru Barseloni i vrsnog šutera Kajla Gaja Panatinaikosu. I dalje je Huventud jedan od konkurenata za trofej i posle prošlogodišnje eliminacije u polufinalu cilj će biti da se ekipa domogne finala i čak trofeja.

Trener Hapoela Deni Franko napravio je solidan broj promena, u želji da posle četvrtfinala u premijernoj sezoni u Evrokupu sada ode bar korak dalje. Zadržao je jezgro tog sastava, uključujući trojicu startera i dodao mu neka dobro poznata imena. Džkovan Braun i Ksevijer Manford biće nosioci igre i jedan od najiskusnijih bekovskih tandema u takmičenju. Ozbiljan dodatak je Brajan Angola koji nije uspeo da potpiše za Makabi Tel Aviv, dok veliko iskustvo i energiju na niskom krilu donosi Džon Holand. Tomer Ginat ostaje kao jedan od najuticajnijih igrača ekipe na oba kraja parketa.

Kajl Aleksander je veliko pojačanje. Debitovao je u Evroligi igrajući za Valensiju, a zatim osvojio bronzu sa Kanadom na Mundobasketu u Manili. Biće sjajno pojačanje za igru iz pika, jer je sposoban da pokupi sve visoke lopte svojih bekova i snažno iz zakuca. Trener Franko okupio je oko sebe ekipu sa dosta evroligaškog ili iskustva u Evrokupu, pa su sada ciljevi još i viši.

Ukrajinski Prometej bio je posebna priča Evrokupa prošle godine. Klub je uglavnom kao domaćin igrao u Rigi, a posle serije od 13 pobeda stigao je kao debitant do polufinala Evrokupa gde je poražen od Turk Telekoma. Ronen Ginzburg zadržao je sedmoricu igrača iz prošlogodišnjeg tima, ali je bilo i dosta potpisa. Najzanimljiviji je svakako 175 centimetara visoki Markus Kin koji je često najniži, ali i najbrži igrač na parketu. Nedostatak visine nadoknađuje visokim lukom kod izbačaja lopte.

Mnogi košarkaški poznavaoci iz regiona Kina znaju iz kratke epizode u Cedeviti Olimpiji. Upravo će tim iz Ljubljane zajedno sa podgoričkom Budućnosti braniti čast Jadranske lige. Crnogorski i slovenački predstavnik nadaju se daleko boljem plasmanu no prošle godine. Zmajčeki su grupu završili na poslednjem mestu, dok su Plavi otišli do osmine finala i odmah ispali od Ulma. Oba kluba značajno su promenili rostere, ni jedni ni drugi nisu oduševili na početku sezone, pogotovo ne Cedevita Olimpija i vidi se da im treba vreme za uigravanje.

Ulm i Venecija su takođe ekipe koje treba ispratiti, a Kluž bi mogao da bude interesantna priča, iako je promenjeno više od polovine prošlogodišnjeg tima. Najveća imena na platnom spisku su svakako prekaljeni Di Džej Sili i Brajs Džons, a tu je i čovek sa evroligaškim iskustvom Džarel Edi. Treba ispratiti i Vulvse iz Vilnjusa, klub koji postoji tek nešto više od godinu dana, ali ima izuzetno visoke ambicije. Stigao je do Evrokupa, prvi čovek je nekadašnji litvanski reprezentativac Rimantas Kaukenas, a prvi trener nekadašnji strateg Lokomotive Krasnodar, Lijetuvos Ritasa, Himkija, Olimpijakosa, pa i reprezentacija Letonije, Litvanije i Austrije Kestutis Kemzura. Klub je vođen pametno, a u rosteru će se naći i nekadašnji reprezentativac Srbije Đorđe Gagić.

SRBI U EVROKUPU

Čast Srbije u Evrokupu braniće petorica košarkaša i četvorica trenera. Marko Jagodić Kuridža je veteran Budućnosti, Nikola Radičević se vratio u regionalnu košarku potpisom za Cedevitu Olimpiju, Dušan Miletić započeo je novo poglavlje u karijeri odlaskom u Šlonsk, dok će u Litvaniji igrati Đorđe Gagić za Vulvse i Nikola Popović za Lijetkabelis. Četvorica samostalnih trenera su Dušan Alimpijević u Bešiktašu, Nenad Čanak u Turk Telekomu, Petar Božić u London Lajonsima i Oliver Vidin u Šlonsku.

SRPSKI KOŠARKAŠI U EVROKUPU

Marko Jagodić Kuridža (Budućnost, krilni centar)

Nikola Radičević (Cedevita Olimpija, plejmejker)

Dušan Miletić (Šlonsk, centar)

Đorđe Gagić (Vulvsi, centar)

Nikola Popović (Lijetkabelis, centar)

SRPSKI TRENERI U EVROKUPU

Dušan Alimpijević (Bešiktaš)

Nenad Čanak (Turk Telekom)

Petar Božić (London Lajons)

Oliver Vidin (Šlonsk)

EVROKUP - 1. kolo

Utorak:

19.00: (1,25) Hapoel Tel Aviv (17,0) Cedevita Olimpija (4,40)

19.30: (1,45) Ulm (15,0) Trento (3,05)

20.30: (1,25) Pariz (17,0) Vulvs (4,40)

Sreda:

18.00: Kluž - Turk Telekom

18.00: Prometej - Hamburg

19.00: Aris - Gran Kanarija

19.00: Budućnost - Lijetkabelis

20.15: Huventud - Bešiktaš

20.30: London Lajons - Venecija

Četvrtak:

21.00: Burg - Šlonsk

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Cedevita OlimpijaKK Budućnost PodgoricaMarko Jagodić KuridžaĐorđe GagićPetar BožićNenad ČanakDušan AlimpijevićHapoel Tel AvivLondon LajonsKK BešiktašKK Turk TelekomGran KanarijaEvrokupNikola Radičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara