Potpredsednik FIFA predlaže sezone u okviru kalendarske godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.05.20. | 22:50

Viktor Montaljani kaže da bi sve došlo na svoje mesto pred Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine

Zbog pandemije virusa korona, brojne države su proglasile svoja fudbalska prvenstva okončanim, dok se mnogi još dvoume koji će biti njihov sledeći korak. Javljaju se brojni problemi, jer mnogi klubovi smatraju da su oštećeni, a čak prete i tužbama protiv nacionalnih saveza.

Stoga, potpredsednik Fife, Viktor Montaljani ističe da pomeranje fudbalskih sezona na taj način da one budu plasirane u okviru jedne kalendarske godine dolazi u obzir. U intervjuu za italijanski Radio Sportiva, Montaljani koji sarađuje sa čuvenim Đanijem Infantinom, ističe da bi ovakva promena odgovarala pred predstojeći Svetski šampionat u Kataru, koji se igra u novembru i decembru 2022. godine.
"Imamo šansu da to uradimo, jer se naredno Svetsko prvenstvo u Kataru igra u novembru i decembru. To je jedna od ideja. Može da bude prelazno rešenje koje izbija u prvi plan pred zimski Svetski kup", istakao je Montaljani koji je istovremeno predsednik KONKAKAF-a.

Izabrane vesti

Predsednik Fife je takođe istakao da će fudbal biti potpuno drugačiji kada se sve vrati u normalu, te da će aktuelna pauza dobro doći da se igrači rasterete pred izuzetno pretrpan kalendar koji je na snazi do 2022. godine.

Veliki broj liga, ipak, razmišlja o završetku sezone poput Italije, Nemačke i Engleske, ali je jasno da će početak naredne zbog toga kasniti. UEFA želi da okonča i nadmetanja u Ligi Evrope i Ligi šampiona.
"Već smo počeli da razmišljamo o postavki kalendara za period nakon 2024. godine, jer ovakva kriza zahteva adekvatan odgovor", ističe Montaljani.

A da ideja nije nova potvrđuju i reči Karla-Hajnca Rumeningea, dok je bio predsednik Evropske asocijacije klubova.
"Svuda na svetu, u Nemačkoj, Engleskoj i Francuskoj recimo, leto je najbolji deo godine. A mi tada ne igramo. Nastupamo preko zime kada je izuzetno hladno i pada sneg, kada su uslovi gotovo nemogući za igrače i gledaoce. Nema logike", istakao je 2013. godine Rumeninge u razgovoru za Frans Fudbal.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara