Ilustracija (©MN Press)
Ilustracija (©MN Press)

Evroliga potvrdila suspenziju ruskih klubova

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.03.22. | 16:33

CSKA, Uniks i Zenit isključeni iz elitnog takmičenja, Lokomotiva Kubanj iz Evrokupa

Čekala se konačna odluka Evrolige povodom suspenzije koja je izrečena ruskim klubovima zbog rata u Ukrajini. Sada je i zvanično stigla - timovi iz teritorijalno najveće zemlje sveta isključeni su iz elitnog takmičenja i Evrokupa za tekuću sezonu.

Dali su čelnici Evrolige vremena da se situacija u Ukrajini smiri, kako bi eventulno razmotrili odluku o suspenziji, ali kako se situacija nije poboljšala, prvobitno rešenje je ostalo na snazi.

Izabrane vesti

Zvanično je izmenjena i tabela, jer su rezultati moskovskog CSKA, Zenita i Uniksa obrisani iz Evrolige, kao i učinak Lokomotive Kubanj u drugom najkvalitetnijem takmičenju Starog kontinenta.

Prema novom izgleda tabele u društvu najboljih, Barselona, Real Madrid, Olimpijakos i Olimpija Milano su obezbedili plasman u plej-of, dok se za preostala četiri mesta bore Anadolu Efes, Bajern Minhen, Makabi, Monako, Crvena zvezda, Baskonija i Fenerbahče.

Srpski šampion je posle brisanja rezultata ruskih ekipa sa učinkom 11-13 trenutno deveti na osveženoj tabeli Evrolige, ali ima isti broj trijumfa kao Monako (slabiji međusobni skor) i Makabi koji pritom ima dve utakmice manje (bolji međusobni skor).

Screenshot - euroleaguebasketball.netScreenshot - euroleaguebasketball.net

Što se tiče Evrokupa, posle eliminacije ekipe iz Krasnodara iz svih računanja Huventud, Partizan, Andora, Metropolitan, Lijetkabelis, Turk Telekom i Hamburg su obezbedili plasman u nokaut fazu iz Grupe A, dok se za poslednje mesto bore Šlons i Trento. Crno-belima je obrisan poraz iz Rusije, pa su drugi uza Huventuda uz samo trijumf manje (ali i slabiji međusobni skor).

Screenshot - eurocupbasketball.netScreenshot - eurocupbasketball.net



tagovi

KK CSKA MoskvaKK ZenitUNIKS KazanjKK Lokomotiva Kubanj

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara