Ostin Holins (©Shutterstock/Bukharev Oleg)
Ostin Holins (©Shutterstock/Bukharev Oleg)

Evroligaški balon sve izvesniji: Zenit s 13 pozitivnih, inficiran i Bili Beron

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 21:44

Osmorica zdravih minimum za Evroligu, Zenit ih ima šest pred dupli program naredne nedelje

Oduševili su sve ljubitelje Evrolige senzacionalnom pobedom nad Barselonom u drugom kolu takmičenja, ali treće i četvrto sada pod velikim upitnikom, jer se korona virus raširio Sankt Peterburgom. Ruski klub je objavio da je ukupno 13 ljudi bilo pozitivno na korona virus, dok su od tog broja osmorica igrača.

Dodajte tu još četiri trenera – računajući i šefa struke Ćavija Paskvala – i jednog masera.

Izabrane vesti

Prvi su inače pozitivni bili centar Arturas Gudaitis, krilo Vladislav Truškin, Ostin Holins i Anton Puškov, koji nisu igrali ni protiv Barselone, a danas su potvrđena četvorica novozaraženih: Mateuš Ponitka, Igor Volhin, Kevin Pangos i dojučerašnji košarkaš Crvene zvezde Bili Beron.

Valja ovde istaći da je naredne nedelje na programu dupli program u Evroligi. Zenit treba da igra sa Bastkonijom 13. i Valensijom 15. oktobra. Prema pravilima takmičenja ako jedan klub nema osmoricu igrača na raspolaganju utakmica će se registrovana službenim rezultatom 20:0 za protivnika.

A Zenit trenutno od zdravih igrača ima Kej-Sija Riversa, Vitalija Fridzona, Vila Tomasa, Dmitrija Hvostova, Andreja Zubkova i Aleksa Pojtresa. Svega šestoricu dakle. Ako se i nekome od njih ne jave uskoro simptomi.

Sva je prilika da će Evroliga u najkraćem mogućem periodu biti prinuđena da na Starom kontinentu primeni NBA sistem sa “mehurom“ koji igrači neće smeti da napuštaju. I Evrokup takođe. Jer ovako ne ide. Prošle nedelje Himki je protiv Žalgirisa igrao bez zaraženih Janisa Time, Džordana Mikija, Jevgenija Voronova, Grega Mongora i Maksima Baraškova, dok su Aleksej Šved i Stefan Jović bili odsutni zbog povreda. Himki je tako jedva sastavio osam igrača za prvi tim i klupu. Dairis Bertans je bio na njoj iako zbog povrede nije ni mogao na parket.


tagovi

KK ZenitZenitBili Beron

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara