©Star Sport
©Star Sport

Fajnal for Evrolige 2025. i 2027. godine u Beogradu?

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.04.24. | 13:17

"Izvinite, ako mi dajemo sedam miliona evra, mi hoćemo da imamo i dva naša tima. Ne na Fajnal foru, nego u Evroligi, pa da se borimo da probamo da dođemo do toga", kaže Nebojša Čović

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u intervjuu za Sportklubu ekskluzivno otkrio da postoje intencija da Beograd 2025. i 2027. godine bude organizator Fajnal fora Evrolige.

Alfa i omega crveno-belih smatra da upravo iz tog razloga dva najveća srpska kluba imaju razloga da veruju da će zajedno nastupati u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

Čović smatra da srpska košarka mora da dođe do jasnog sistema finansiranja svih klubova i da za to treba da budu uspostavljeni jasni kriterijumi.

"Ima jedna stvar koja može jako da nam pomogne. Koliko sam ja čuo, postoje intencije, da 2025. i 2027. godine Fajnal For Evrolige bude u Beogradu. Ako m to prihvatamo, a F4 nije jeftin... Prethodna dva koštala su između dva i tri i po miliona evra. Od Kaunasa je poskupelo i otišlo na sedam miliona evra. Izvinite, ako mi dajemo sedam miliona evra, mi hoćemo da imamo i dva naša tima. Ne na Fajnal foru, nego u Evroligi, pa da se borimo da probamo da dođemo do toga. To je jedna stvar, druga stvar je F4 FIBA. Ne znam preko koje on organizacije ide, da li KSS-a.. Mi ne treba da sapostavljamo ni FIBA, ne mislim na Zvezdu i Partizan, ima ovde još klubova, svi oni oni moraju da budu pomognuti. To znači da treba da stignemo do sistema finansiranja, po određenim kriterijumima", rekao je između ostalog Čović.


tagovi

Nebojša Čović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara