Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fajnal for Evrolige ponovo u Nemačkoj: Berlin po treći put domaćin završnog turnira

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.07.21. | 23:17

Po prvi put će jedna zemlja dva puta zaredom imati privilegiju da organizuje finalni turnir elitnog takmičenja

Kako je i zvanično povrđeno, Fajnal for Evrolige za sezonu 2021/22 će biti održan u Berlinu. Glavni grad Nemačke će po treći put biti domaćin, a četiri najbolja tima Starog kontinenta će se za titulu boriti u Mercedes Benc Areni, domu državnog šampiona - Albe.

KVOTA DA BARSELONA OSVAJA EVROLIGU - 4,00

Izabrane vesti

Fajnal for se prvi put u Berlinu održao 2009. godine, a potom i sedam godina kasnije. Sada će žitelji najvećeg nemačkog grada po treći put imati priliku da uživaju u samoj završnici elitnog takmičenja.

Nemačka je tako postala prva zemlja koja je dobila pravo da organizuje dva uzastopna Fajnal fora, kako je pre samo par meseci Anadolu Efes seo na krov Starog kontinenta posle pobede na završnom turniru u Lankses Areni u Kelnu.

Košarkaš iz godine u godinu raste u Nemačkoj, postaje sve ozbiljnije tržište za razvoj Evrolige, a minhenski Bajern je u sezoni za nama postao prvi tim iz te zemlje koji se domogao plej-ofa u društvu najboljih.

Mercedes Benc Arena je otvorena 2008. godine, smatra se jednom od najboljih dvorana u Evropi i postaće prva u kojoj će se tri put održati Fajnal for Evrolige. Kapacitet arene koju berlinska Alba smatra svojim domom je 14.500 mesta.


tagovi

Fajnal for EvroligeAlba BerlinBerlinMercedes Benc Arena

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara