Geršon Jabuzele i Demijen Inglis (AFP)
Geršon Jabuzele i Demijen Inglis (AFP)

Fener sa 1.300.000 evra ušao u rat s Realom za Jabuzelea

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 14:52

Madriđani koji izgleda nisu spremni da Francuzu ponude taj novac sve više gledaju ka Nikoli Kaliniću

Pandemija korona virusa kao i povrede značajno su poremetile planove madridskog Reala ove sezone. Zbog nemogućnosti da gledaoci prisustvuju utakmicama, Madriđani su ostali bez značajnog prihoda od karata, pa su bili prinuđeni da budžet popunjavaju prodajom prvo Fakunda Kampaca u Denver (6.000.000 evra), zatim i Gabrijela Deka u Oklahomu Siti (1.500.000 evra).

Tokom sezone su teže povrede zadesile Entonija Rendolfa i Treja Tompkinsa, a sve to je zajedno uticalo da Real ne ostvari željene rezultate. Ostao je bez Kupa kralja i Fajnal fora Evrolige.

Izabrane vesti

Kako se slična slika ne bi ponovila sledeće sezone u koju će ući bez budućeg penzionera Felipea Rejesa, zatim Nikolasa Laprovitole s kim neće biti produžen ugovor, te verovatno bez Usmana Garube koji je projektovan kao pik u sredini prve runde drafta i za koga će dobiti koji milion obeštećenja, Real uveliko crta mapu pojačanja.

Jedno je već završeno - Tomas Ertel. Francuz je još dok je pričao sa Barselonom o raskidu saradnje sve dogovorio sa Realom. Ali kada su Katalonci saznali da je njegova sledeća destinacija Madrid, stopirali su razgovore.

Nešto kasnije ipak su popustili. Francuz je postao slobodan igrač, ali nije bio slobodan da odmah potpiše za Real, već je obukao dres Asvela do kraja sezone kada će se uputiti ka Madridu.

Navijači Kraljevskog kluba nadaju se da će s njim na put iz Vilerbana krenuti i Geršon Jabuzele. Francuski krilni centar ima ugovor, ali s obzirom na to da je za evropske uslove malo obeštećenje, samim tim je i mala verovatnoća da će ostati ostane u Asvelu. Ali posle ponude Fenerbahčea čini se da nije velika verovatnoća da obuče dres Reala.

Kako pišu španski mediji, Turci su pred Jabuzelea izašli sa konkertnom ponudom - trogodišnji ugovor sa platom od 1.300.000 evra u prvoj sezoni i rastom u naredne dve.

Jabuzele jeste dobar igrač. Na kraju ne bi ga Real stavio na vrh liste prioriteta u prelaznom roku. Ali u Kraljevskom klubu se pitaju da li je vredan tolikog, ili čak većeg novca ako Fener pojača ponudu. Zato trener Pablo Laso i uprava košarkaške sekcije uveliko razrađuju i druge opcije, odnosno angažovanje Nikole Kalinića koji ima ugovor sa Valensijom, ali bi mogao bi da izađe iz njega pod određenim uslovima, posebno sada kada je klub sa juga Španije ostao bez Evrolige, te Viktora Klavera koji takođe nije slobodan igrač, ali bi ga Barselona vrlo rado pustila. E, sada je pitanje da li bi mu dozvolila da ide u Real...

Španci tvrde da bez obzira što je Klaver domaći igrač, u Madridru bi radije da vide Srbina, jer je dokazano pouzdan igrač, posebno u ključnim trenucima meča, dok Španac često zna da pauzira zbog povreda...

Naravno, to nije kraj liste želja Reala u letnjem prelaznom roku, već bi i Pjeriju Henrija, jer su u Madridu svesni da je im spoljna linija sve vremešnija... Navodno već je postignut dogovor sa Amerikancem, ali vlasnik Baskonije Hosean Kereheta još nije odredio cenu otkupnine koja, kada je u pitanju baskijski klub, nikada nije bila mala...


tagovi

Nikola KalinićKK Real MadridKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara