Košarkaši Fenerbahčea i trener Dimitris Itudis (Foto: Starsport)
Košarkaši Fenerbahčea i trener Dimitris Itudis (Foto: Starsport)

Fenerbahče maltretirao fenjeraša pred gostovanje u Beogradu i slavio sa 50 razlike

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.04.23. | 16:42

Marko Gudurić odmarao, ali to nije sprečilo ekipu Dimitrisa Itudisa da upiše ubedljiv trijumf

Košarkaši Fenerbahčea nisu još obezbedili plasman u plej-of Evrolige, a u poslednjem kolu, sa imperativom pobede, gostuju ekipi Crvene zvezde (četvrtak, 19.00). Pred ključni meč u ligaškom delu sezone ugostili su Gazijantep u domaćem prvenstvu i napravili idealnu uvertiru pobedom sa ubedljivih 100:50.

Iskoristio je Dimitris Itudis priliku da odmori nekoliko prvotimaca pred susret u Beogradu, pa tako u protokolu nije bilo Marka Gudurića, Najdžela Hejsa Dejvisa, Nika Kalatesa... Izveo je 10 igrača na parket i to je bilo više nego dovoljno da se tim sa dna tabele raznese u paramparčad.

Izabrane vesti

Šehmus Hazer je susret okončao sa 21 poenom i indeksom korisnosti 27, dok je Karsen Edvards sa distance šutirao 4/7 i ubacio 18 poena. Ispratio ih je Džonatan Motli sa 16 poena, dok je dvocifren bio i Ismet Akpinar sa 10 poena.

U ekipi Gazijantepa jedini dvocifren bio je Džon Egbunu sa 13 poena.

Fener je drugi na tabeli turske Superlige sa 20 pobeda i četiri poraza, kaska pobedu za vodećim Turk Telekomom. Gazijantep je pretrpeo peti vezani poraz i sedi na pretposlednjem mestu sa učinkom 7-17, koji ima i poslednjeplasirana Konja.

S druge strane, Fenerbahče je peti na tabeli Evrolige, ali bi u slučaju da se u poslednjem kolu stvori petougao sa Partizan Mozzart Betom, Makabijem, Baskonijom i Žalgirisom završio kao deveti ligaški deo sezone, te se ne bi našao u četvrtfinalu.



tagovi

KK FenerbahčeDimitris ItudisKarsen EdvardsGazijantep

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara