Kostas Slukas (©Starsport)
Kostas Slukas (©Starsport)

Feneru u paklu Pireja malo jedan Gudurić, Olimpijakos plesao po notama maestra Slukasa i otišao u Kaunas

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 22:36

Srpski reprezentativac briljirao u Dvorani mira i prijateljstva, ubacio 26 poena i pogodio osam trojki, ali ponovo je završio u senci grčkog asa

Barselona je dobila društvo, drugi putnik za Kaunas je Olimpijakos! Od drame u Dvorani mira i prijateljstva – ništa. Od majstora – svašta pomalo. Priželjkivali su navijači crveno-belih da ponovo u Pireju vide nešto magično – njih čak 85.000 želelo je da dođe do karte – i imali su šta i da vide. Trljali su oči dok je Kostas Slukas proizvodio čaroliju i maltretirao Fenerbahče – 84:72.

Serija je mogla da bude gotova u Istanbulu, Fenerbahčeu je Fajnal for Evrolige bio nadohvat ruke, a onda se ukazao grčki mađioničar. Trojkom uz zvuk sirene zasenio je Marka Gudurića, potisnuo ga u drugi plan i vratio Turke u “crveno-belo grotlo”. A, tamo dokazao da igrači starog kova i dalje imaju prođu. Vrteo je oko malog prsta čuvare, izluđivao ih i bacao krcatu dvoranu u trans.

Izabrane vesti

Olimpijakos je plesao po notama Kostasa Slukasa. Dirigovao je maestro, diktirao tempo, ubrzavao posle svakog pucanja odbrane i trojkama zagorčavao život Fenerbahčeu. I odveo pirejske crveno-bele na osmi Fajnal-for Evrolige, gde će igrati protiv pobednika duela Monako – Makabi Tel Aviv. Tradicija je nastavljena: domaćini ne gube majstorice, a osmoplasirani timovi ne izbacuju najboljeg iz ligaškog dela u doigravanju.

Možda bi sve bilo drugačije da je bar neko, makar i delimično, ispratio Marka Gudurića. Srspki reprezentativac odigrao je jednu od najboljih utakmica u Evroligi i stao nadomak ličnog rekorda. Pre dve godine je moskovskom CSKA ubacio 27 poena, večeras Fenerbahčeu – 26. Neverovatno je gađao srpski reprezentativac, pogodio je čak osam trojki… Svi ostali iz turskog kluba – nijednu!

Poražavajuć podatak za Dimitrisa Itudisa u utakmici sezone…

Tajler Dorsi nije mogao da pogodi “okean sa broda”, sit se ispromašivao sa distance – ispalio pet lopti van linije 6,75 – a nisu se proslavili ni Nik Kalates i Karsen Edvards. Zakazao je i Dajšon Pjer, mada, ima i do toga što je izvanredno čuvan. Držao se tim sa Bosfora do sredine druge četvrtine, davao mu je nadu srpski bek trojkama, ali kada je Olimpijakosu ubrzanje dao Kostas Slukas – sve je bilo gotovo.

Oiimpijakos je napravio seriju 15:0 u drugoj deonici, ubio je u pojam Turke u Dvorani mira i prijateljstva, te u nastavku ubacio sve što je mogao. Opustila se domaćin košarkašima ruka, mahom su Kostas Papanikolau – pet od pet za dva – i Saša Vezenkov završavali napade šutevima sa poludistance, a bitne role imao je i Šekil Mekisik.

Lako im je bilo da igraju pored fantastičnog Kostasa Slukasa. Organizator igre Olimpijakosa je plenio na terenu, svaki pas bio mu je pravovremen… Podelio je šest asistencija, imao i 22 poena, i jedini je uz Sašu Vezenkova davao trojke. Obojica po dve. Rastavio je Fenerbahče na proste faktore i poput Marka Gudurića bio blizu da postavi novi lični rekord u Evroligi.

Polazilo je sve u igri Olimpijakosa od maestra iz Soluna, čoveka koji je učestvovao u najvećim uspesima pirejskog kluba – bio deo tima što je dva puta uzeo Evroligu – a najveća podrška pre no što je i definitivno otpor suparnika slomljen bio mu je Kostas Papanikolau. Pogađao je otvorene šuteve, ali i preko ruke. I imao čak 11 skokova. Dve lopte manje pod obručima pokupio je Mustafa Fal, a ceo tim Olimpijakosa čak – 39. Nadskočila je ekipa Jorgosa Barcokasa protivnika, imala i više asistencija, kao i daleko bolje procente sa poludistance.

Fenerbahče je došao u Pirej sa velikim snovima, trebalo je to da bude derbi, a viđen je “one man show”.

Kostas Slukas – igrač za velike utakmice.

EVROLIGA (PLEJ-OF) - MAJSTORICE

Utorak

Olimpijakos - Fenerbahče 84:72

/Slukas 22 - Gudurić 26/

Sreda

20.00: (1,90) Monako (15,0) Makabi Tel Aviv (2,10)

21.00: (1,50) Real Madrid (16,0) Partizan Mozzart Bet (3,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Marko GudurićDimitris ItudisJorgos BarcokasKK FenerbahčeKK OlimpijakosEvroligaKostas SlukasKostas PapanikolauSaša Vezenkov

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara