Fenomenalne Apićeve brojke: Najbolji u ABA ligi po indeksu korisnosti, poenima, penalima, dvojkama, iznuđenim faulovima...

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.12.18. | 08:59

"Napredovao sam tako što sam se svakog dana rvao s Majklom Odžom, čovekom od 140 kilograma. Trenutno igram najbolju košarku u karijeri", kaže centar FMP-a za MOZZART Sport

Sme li neko statistike protiv Dragana Apića u ABA ligi? Nismo sigurni da ima dobrovoljaca. 

Apić je najkorisniji igrač dosadašnjeg dela ABA lige sa čak 30,18 indeksnih poena u proseku. Prvi iza njega je Luka Božić iz Zadra sa 25,5. Sledi Goga Bitadze na trećem mestu sa 24,64.

Izabrane vesti

Apić je najbolji poenter lige sa 21,27 poena po utakmici u proseku. Prati ga Goga Bitadze sa 20,18 poena u proseku, dok je treći Džejkob Pulen sa 19,43.

Apić ima najveći broj ubačenih dvojki do sada, odmah ispred Goge Bitadzea. Ima i najveći broj pogođenih slobodnih bacanja u ligi. Ima i najveći broj iznuđenih faulova u ligi. Četvrti je skakač u ABA ligi.

Otkud tako dobre partije? Šta se dogodilo ovom 23-godišnjem momku pa tako dominira Jadranom? Pitali smo ga u čemu je tajna...
"Stvarno imam zasada jako dobru sezonu. Dugo sam u sistemu kluba. Filip je otišao, a bio je lider godinama. Nekako sam uz njega dosta naučio i sazreo. Privikao sam se na rad, najduže sam u timu od svih momaka. Sada mi je sve onako leglo. Mislim da je najviše to u pitanju”, kaže Apić za MOZZART Sport.

Otišao je Odžo, verovatno sada imaš više prostora za igru?
"Imam odličan odnos sa saigračima od kojih kao centar mnogo zavisim. Sa trenerom pogotovo. Ima poverenja u mene. Opravdavam to za sada. Posložile su se kockice. Ništa se posebno nije promenilo niti desilo, nekako se sve složilo i uživam zasad u tome".

Kada smo kod razvijanja, ti si dao na poslednja četiri duela svaki put više od 20 poena?
"Sazreo sam. Ne znam šta se desilo. Nemam logično objašnjenje. Došlo je vreme s godinama. Prošle godine sam bio u Zvezdi, stvarno sam trenirao sa ljudima koji su preiskusni. Nisam imao priliku da igram mnogo, ali samo prisustvo treninzima i saveti... Posle sam se vratio u FMP gde me dočekalo svakodnevno rvanje sa Majklom Odžom, čovekom od 140 kilograma. I to je pomoglo".

Igrač Zvezde pozajmljen FMP-u, možda je prošle godine bila propuštena šansa da se nametneš?
"Može da se kaže tako, a može da se kaže da je bila lekcija. Da tad nisam otišao i video, možda ne bih igrao ovako. Ne gledam na to kao propuštenu šansu. Volim da igram".

Da li je možda Milan Tomić ili neko iz Zvezde kontaktirao s tobom povodom dobrih igara?
"Ne, za sada ne. Rano je za to. Fokusiran sam na ovo što se trenutno dešava. Da to odradim najbolje što mogu, posle toga ću videti šta i kako. Rano je sada, faktički smo bliži početku nego kraju sezone. Imamo ABA ligu do kraja, pa Superligu. Ima još mnogo posla".

Vodiš se negde kao igrač na poziciji četiri na pet. Šta više voliš da igraš, šta ti odgovara?
Volim da igram peticu. To mi je najprirodnije. Ali igram malo atipično za tu poziciju. Više se izvlačim spolja i tako pravim problem. Ne mogu baš fizički da pariram Odžu 40 minuta u kontaktu, kao ni nekim fizički jačim centrima. Gledam da iskoristim svoje prednosti”.

Kada se pogleda tabela, FMP je bliži plej-ofu, nego borbi za opstanak što je glavni cilj Pantera.
"U suštini jeste, ali sve je na jednu pobedu, bukvalno. Tako je ujednačena liga da bukvalno jednim iznenađenjem smo u plej-ofu, jednim kiksom smo dole. Ujednačeno je. Do sada smo zadovoljni. Nemamo pritisak rezultata, najvažnije je da opstanemo u ligi i razvijamo se kao igrači, sazrevamo, imamo i par stranaca koji su došli da pomognu, a bilo je i problema sa povredama. Dobro, krpimo se, izgledaće sve bolje".

Da li si zadovoljan kako te telo služi, utisak je da si se malo “zategao” i da je to možda razlog boljih partija?
Generalno sam dosta sklon gojenju. I prethodnih godina sam imao problema sa tim. Ne nekih velikih, ali taman toliko koliko mi je falilo. Sada se stvarno dobro osećam. Dotegao sam se. Briga o telu je jedan od ključeva uspeha”.

Bliži se kraj godine, da li ti je ovo najbolja godina i sezona u životu?
Jeste, mislim da jeste. Posebno ova polusezona”.

Imaš 23 godine, imaš dovoljno vremena za neke veće korake u karijeri.
Svakako bih voleo da se oprobam i u nekim evropskim takmičenjima. Ima tu još mnogo. I centri malo kasnije sazrevaju, tako da ima vremena za neke velike stvari”, zaključio je Apić.

Foto: Star Sport


tagovi

Dragan Apić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara