Košarkaška reprezentacija Rusije i Andrej Voroncevič u centru (Foto: fiba.basketball)
Košarkaška reprezentacija Rusije i Andrej Voroncevič u centru (Foto: fiba.basketball)

FIBA bi u aprilu mogla da vrati Rusiju na košarkašku mapu

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.03.23. | 19:25

Nije otpisana mogućnost da se ruska košarkaška reprezentacija nađe u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu

Zbog rata u Ukrajini, Rusija je isključena iz svih takmičenja pod okriljem FIBA, pa i Evrolige, ali postoji mogućnost da se od aprila ruska košarkaška reprezentacija vrati na međunarodnu scenu.

Naime, generalni sekretar FIBA Andreas Zaglis je istakao da postoji šansa da se reprezentacija, koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Zoran Lukić, nađe u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

Izabrane vesti

FIBA je u novembru produžila suspenziju ruskim i beloruskim sportistima do kraja aprila, kada će biti održan novi sastank.

"Olimpijske kvalifikacije su odavno počele. Na primer, u ženskoj konkurenciji, put je Evrobasket na kojem Rusija i Belorusije neće učestvovati. Isto važi i za belorusku mušku selekciju. Postoji šansa da objavimo mogućnost učešća Rusije u pretkvalifikacijama za Olimpijski turnir, ali odluka će biti doneta u aprilu. Redovno smo u komunikaciji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i vodili smo diskusije sa Asocijacijom međunarodnih federacija sa Olimpijskih igara (prim. aut. ASOIF) kako bi našli zajednički jezik. Što se nas tiče, ništa se nije promenilo u prethodna tri meseca", rekao je Zaglis za francuski Ekip.


tagovi

FIBAkošarkaška reprezentacija RusijeAndreas Zaglis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara