Viktor Vembanjama (©Reuters)
Viktor Vembanjama (©Reuters)

Fiba objavila izmišljen intervju sa Vembanjamom?!

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.02.23. | 10:39

Intervju je sada obrisan

Poplava medija, stručnjaka, analitičara, klikbejt vesti, pa i neproverenih navoda… Na sve smo se to već navikli u eri medijske hiperprodukcije, ali ovako nešto još nismo čuli. Naime, Svetska košarkaška federacije (Fiba) izbrisala je intervju sa Viktorom Vembanjamom nakon što je mladi francuski as objavio da ga nikada nije ni dao?!

Fiba je objavila izvinjenje pošto nije mogla da utvrdi da li je intervju zaista i urađen ili je jednostavno – izmišljen. A, kada je objavljen 19-godišnji 219 centimetar visoki košarkaš je napisao…

Izabrane vesti

Pre četiri dana FIBA je objavila izmišljen intervju sa mnom. WTF???”.

Verujemo da ne moramo da prevodimo ovaj engleski akronim.

Kako bilo, ubrzo je usledilo i izvinjenje.

Pošto je igrač izrazio sumnju u verodostojnost intervjua, koji je Fibi obezbedio dugogodišnji saradnik iz Francuske, sama istinitost intervjua nije mogla da bude potvđena. Fiba je zato bez odlaganja uklonila članak i sve objave po društvenim mrežama u vezi sa njim”, navela je Fiba.

Vembanjama je podsetimo veliki favorit da bude izabran kao prvi pik na ovogodišnjem draftu. Već je debitovao i za reprezentaciju Francuske u novembarskom reprezentativnom prozoru i protiv Bosne i Hercegovine i Litvanije u proseku beležio 24 poena, 6,5 skokova i 1,5 asistencija po meču.



tagovi

Viktor VembanjamaFIBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara