Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Filadelfija ide kući s meč loptom: Embid i družina rutinski protiv uspavanih Seltiksa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 04:07

Sledeći meč mogao bi da odluči putnika u finale Istočne konferencije

Neočekivano slabo, s obzirom na važnost utakmice, odigrali su Boston Seltiksi pred svojim navijačima u petom meču sa Filadelfijom. I bili kažnjeni - 83:98.

Mlaka atmosfera na tribinama Ti-Di Gardena kao da je uspavala domaće košarkaše, koji su vodili 2:1 tokom ove četvrtfinalne serije plej-ofa, ali sada gledaju u zube eliminaciji. Ona bi mogla da ih proguta već za dva dana, jer se borba seli u Pensilvaniju gde će Seventisiksersi imati priliku da pred svojim pristalicama izbore finale Istočne konferencije (12. maj, 01.30). U suprotnom, igraće se majstorica u Bostonu.

Izabrane vesti

Imali su Seltiksi raspoloženog Džejsona Tejtuma (36 poena, 10 skokova, 5 asistencija), Džejlen Braun je ubacio 24 poena, ali su ostali zakazali. Dvocifren je bio još samo Markus Smart sa 14 poena.

Od vođstva Bostona 10:8 prednost je konstantno bila na strani gostiju, a sve što su domaćini uspeli da učine bilo je da sredinom druge četvrtine serijom 10:0 priđu na -5 (37:42). Tek u finišu meča, tri minuta pre kraja kada je Džo Mazula na parket poslao rezervnu postavu, Seltiksi su živnuli, zaigrali brže i uspeli da sa 21 spuste na 12 razlike, ali vremena za preokret nije bilo.

Novopečeni MVP Džoel Embid ponovo je bio najefikasniji igrač Filadelfije sa 33 poena, 7 skokova, 4 blokade i 3 asistencije, a u pobedničkom timu partijom karijere istakao se i Tajriz Maksi (30p, 7sk, 3as). Džejms Harden je bio blizu tripl-dabla sa 17 poena, 10 asistencija i 8 skokova, Tobijas Heris je dodao 16 poena, uz 11 skokova...

S mnogo boljom energijom i voljom odigrali su gosti ovaj meč. Ako se ne trgnu za naredni duel, Seltiksi nemaju šta da traže u Ti-Di Gardenu sa ovakvom igrom.

NBA (PLEJ-OF)

sreda

Boston - Filadelfija 103:115 /ukupno u seriji 2:3/

/Tejtum 36 - Embid 33, Maksi 30/

Denver - Finiks 04.00 /ukupno u seriji 2:2/



tagovi

NBA plej-ofDžoel EmbidFiladelfijaBoston

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara