Vasilije Micić (©MN Press)
Vasilije Micić (©MN Press)

Filadelfija trejdovala prava na Vasilija Micića!

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 23:45

Kartu srpskog plejmejkera sada drži Oklahoma

NBA prava na Vasilija Micića od srede uveče u svom posedu drži Oklahoma Siti Tander!

Samo nekoliko sati pre održavanja drafta u Bruklinu, uprava Filadelfije rešila je da se upusti u trejd avanturu gde je u Oklahomu poslala Ala Horforda, pika prve runde sa lutrije 2025. godine, 34. pika sa večerašnjeg drafta, plus prava na srpskog plejmejkera za Denija Grina i Terensa Fergusona, javlja dobro obavešteni NBA insajder Adrijan Vojnarovski.

Izabrane vesti

U momentu kada se dosta čak i u američkim medijima priča o ugroženom trejdu Bogdana Bogdanovića u Milvoki, gotovo ispod radara prošla je vest da je Oklahoma dobila NBA prava na Micića, što bi za srpskog reprezentativca bila možda čak i bolja opcija ako se jednog dana bude odlučio da se oproba u najjačoj ligi sveta. Tanderi su ušli u veliku rekonstrukciju tima, nakupili brdo pikova za narednih šest godina - do ovog trejda imali su čak 17 pikova do drafta 2026. godine -, poslali Krisa Pola u Finiks za Kelija Ubrea i Rikija Rubija, te se ratosiljali njegove ogromne plate, zatim prosledili i Denisa Šredera u Lejkerse za Denija Grina i tako otvorili potpuno novo poglavlje u klupskoj istoriji.

Da se nije dogodila pandemija virusa korona i NBA liga ostala bez značajnih finansijskih sredstava, što je uticalo i na seleri kep klubova za predstojeću sezonu i manji obim utakmica, Vasu Micića bismo verovatno sad već uveliko gledali u svetu košarkaške elite. Ovako, Micić je na kraju ipak odlučio da ostane još jednu godinu u Efesu i sačeka neka bolja vremena za transfer u NBA, a on bi mogao da se dogodi baš u Tanderima. Naravno, pod uslovom da se u međuvremenu ne dogodi još neka trampa.

Vasa Micić je dugo bio jedan od najtalentovanijih plejmejkera u Evropi, a posle saradnje sa Šarunasom Jasikevičijusom izrastao je u igrača vrhunskog kvaliteta i jednog od najboljih na svojoj poziciji u Evropi, a trenutno je bez sumnje najbolji srpski organizator igre.

USKORO OPŠIRNIJE...


tagovi

Vasilije MicićOklahoma Siti TanderFiladelfija Seventisikserstrejd

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara