Sašo Filipovski (©Starsport)
Sašo Filipovski (©Starsport)

Filipovski: Ne planiramo promene u igračkom kadru, ne obećavam da ne budem dužan

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 14:24

“Moja filozofija je korak po korak“, kaže novi trener

Navijači su bili nezadovoljni rezultatima i pre svega igrom na početku nove sezone i dočekali su smenu Vlada Šćepanovića. Dočekali su i Sašu Filipovskog kao novog šefa struke, ali po svemu sudeći neće i pojačanja u igračkom kadru. Bar ne za sada, kaže novi strateg košarkaškog kluba Partizan.

Izabrane vesti

Imamo dosta povreda, ali bez obzira na to, moj zadatak je da se sada maksimalno posvetim ekipi. Zadatak igrača je da daju maksimum na treningu. Imamo to što imamo i za sada ne planiramo nikakve promene“, rekao je Filipovski na zvaničnoj promociji.

Filipovski je inače potpisao ugovor do kraja sezone s tim da je ostavljena mogućnost da ako obe strane budu zadovoljne ona bude produžena i na dodatnu godinu. Kao što rekosmo, navijači trenutno nisu zadovoljni i jasno je da Filipovskom neće biti lako da zasluži njihove simpatije. On sam tvrdi da nema problem s tim, ali ne pada mu na pamet da pred ekipu i sebe postavlja nerealne ciljeve.

Moja filozofija viče korak po korak. Sad je važan prvi trening, pa prva utrakmica. Verujem u rad i tu korak po korak filozofiju. Ako si pripremljen i daš sve od sebe u datom trenutku ne treba da se plašiš budućnosti. Neću ništa da obećavam. Ko obećava uvek je dužan. Više me zanima kako da dižemo individualne kvalitete... Ekipa ima potencijal, trenutno radimo na tome da upoznaju sistem rada, očekivanja i zahteve, ali i da oni upoznaju moj potencijal“.

Dodatan problem za Filipovskog – kao i svakog trenera koji preuzme neki tim usred sezone – jeste to što nije on selektirao ekipu.

Najvažnije u životu je da čovek bude fleksibilan. Meni se nikada u životu planovi nisu ispunili onako kako sam ja hteo. Život ti uvek donosi izazove, moraš da donosiš mudre odluke“.

Sve stoji, ali navijači, posebno u Srbiji, umeju da budu nestrpljivi...

Mogu da utičem samo na sebe, ne mogu na očekivanja drugih. Poštujem očekivanja, ali verujem da su navijači Partizana mudri i da znaju da su naš šesti igrač, da je situacija sa Kovidom teška, a pogotovu da znaju košarku. Moje je radim na terenu, da dajem maksimum. Verujem da će to prepoznati“.

Inače, debi na klupi crno-beli Filipovski će imati u subotu od 21 sat kad će ukrstiti koplja sa Zadrom.

Prvenstveno se sada bavimo sami sobom. Ali svakako ćemo se na treningu posvetiti i Zadru. Svaki trener ima svoje zahteve. Ja pokušavam na svoj način da ih prenesem igračima i ekipi. Zadar je uvek imao dobre šutere za tri poena. Igraju brzu, tranzicijsku košarku, dosta se igra pik end rol. Moramo da odigramo dobru odbranu. Moramo da dobro zatvarmao njihove šutere i da skačemo u oba smera. Poštujemo maksimano Zadara, ali kao što rekoh – trenutno se bavimo sobom“.



tagovi

Sašo Filipovski

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara