Devin Buker (AFP)
Devin Buker (AFP)

Finiks gazduje zapadom: Portland naišao na 13 blokada i razigranog Bukera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 06:07

Milvoki savladao Oklahomu bez Janisa i ostao jedini neporaženi tim u novoj sezoni sa skorom 9/9

Gledajući stanje na tabeli, igre od starta sezone, odnosno činjenicu da su međusobni duel pre dva rešavali na jednu loptu i da su ga dobili Trejlblejzersi, očekivao se mnogo snažniji otpor Portlanda u Finiksu od rezultata koji je posle četiri četvrtine stajao na semaforu. Sansi su dominacijom u prvom poluvremenu kupili sebi mirnu luku u nastavku i trijumfovali 102:82 što im je omogućilo skok na čelo tabele zapadne konferencije.

Ne može alibi Portlandu biti neigranje Damijena Lilarda, jer na svog plejmejkera nije mogao da računa ni pre dva dana kada je uz eksploziju Džeremija Grenta slavio 108:106. Večeras su izabranici Montija Vilijamsa predupredili bilo kakav nalet rivala utakmicom u kojoj su košarkaše Portlanda častili sa 13 blokada. Toliki broj rampi u režiji jednog tima u NBA ligi nije viđen od 2010. godine.

Izabrane vesti

Jendom kad su Sansi početkom druge četvrtine došli do dvocifrenog vođstva, nisu dozvolili rivalu ni da pomisli da bi mogao da se vrati. Držali su rastojanje uglavnom na sigurnih dvadesetak poena i lišili sebe bilo kakve stresne završnice, usput se i revanširali za najsvežiji poraz.

Devin Buker je predvodio Finiks sa 24 poena i po tri skoka i asistencije, a pritom je sa dve rame i on uspeo da da ozbiljan doprinos neverovatnom blokerskom izdanju svog tima. Bio bi Buker još učinkovitiji, u to nema sumnje, da Monti Vilijams nije odlučio da ga prvi put od starta sezone na terenu drži manje od pola sata. Ali procenio je da je duel rešen i da prvu zvezdu tima ne treba izlagati nepotrebnom umoru i riziku.

Za razliku od prethodne utakmice kada im je ubacio 30, Sansi su limitirali Grenta na samo 14 poena. Zanimljivo, on je bio najefikasniji igrač Trejlblejzersa što samo govori o tome da ekipa ipak nije imala pravog lidera na terenu.

Nešto ranije, Milvoki je bez Janisa Adetokunba savladao Oklahomu za koju nije igrao Aleksej Pokuševski i tako vezao i devetu pobedu u isto toliko utakmica od starta takmičarske godine. Blistao je kod Baksa Bruk Lopez sa 25 poena i pomogao im da ostanu jedini neporaženi tim otkako je sezona startovala.

NBA - REZULTATI

Orlando - Sakramento 123:126

/Bankero 33 - Foks 37/

Šarlot - Bruklin 94:98

/Rozir 18 - Durent 16/

Atlanta - Nju Orleans 124:121

/Jang 34 - Mekalum 29/

Njujork - Boston 118:133

/Rendl 29 - Braun 30/

Milvoki - Oklahoma 108:94

/Lopez 25 - Gildžs-Aleksander 18/

Minesota - Hjuston 129:117

/Taus 25 - Grin 21/

Denver - San Antonio 126:101

/Hajlend 24 - Džonson 25/

Finiks - Portland 102:82

/Buker 24 - Grent 14/



tagovi

Finiks SansDevin BukerPortlandPortland Trejlblejzers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara