Foto: AFP
Foto: AFP

Finiks ni blizu brejka u Nju Orleansu, Ingram i Valančijunas vratili seriju na početak (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.04.22. | 06:13

Sansi se držali do sredine poslednje četvrtine, ali su Pelikansi serijom 12:0 prelomili meč i izjednačili na 2:2

Malo je okršaja u osmini finala plej-ofa neizvesnih kao što je ovaj između Nju Orleansa i Finiksa. Jedino bi još oni između Dalasa i Jute, odnosno Memfisa i Minesote mogli da se svrstaju u isti koš. I dok se u preostalim duelima pobednik već polako nazire, četvrta utakmica Pelikansa i Sansa seriju je samo učinila još nepredvidivijom.

Za razliku od prethodna dva meča u kojima je viđen po brejk, ovog puta radovao se domaćin. Nju Orleans je pred svojim navijačima u Smuti King Centru ubedljivo savladao Finiks i seriju vratio na "početak" - 118:103, 2:2 u seriji.

Izabrane vesti

Sansi su pretrpeli težak poraz, najubedljiviji u čitavoj seriji, ali su dugo držali korak za rivalom. Sve do početka četvrte deonice gosti su bil u igri, ne dozvoljavajući rivalu da mu pobegne. Ipak, "zapalio se" u poslednjoj četvrtini Jonas Valančijunas i odigrao svoju do sada najbolju partiju u osmini finala plej-ofa. Sa 11 poena u četvrtom kvartalu litvanski centar bio je najzaslužniji za seriju Pelikansa 12:0 (101:85) kojom je domaći tim prelomio meč.

Valančijunas je meč završio sa 26 poena uz šut iz igre 9/15, a uhvatio je i 15 lopti, te upisao još četiri asistencije. Ipak, Litvanac je ostao u senci Brendona Ingrama, svog saigrača koji je ubacio 30 poena, od kojih je više od polovine (16) isporučio u trećoj četvrtini, ujedno postavši prvi igrač u istoriji franšize koji je na tri uzastopne plej-of utakmice upisao 30 ili više poena.

Na suprotnoj strani poprilično raspoloženi bili su Deandre Ejton sa 23 poena uz šut iz igre 11 od 14, te Džaval Mekgi koji je bio stopostotan (7/7 iz igre, 14 poena). Mikal Bridžes odigrao je daleko ispod očekivanja, porazu je doprineo sa svega osam poena, i to uz dosta loš procenat šuta (36,3), a podbacio je i Kris Pol od kojeg se očekivala magija u četvrtoj četvrtini (ubacio 19 poena u poslednjim četvrtinama utakmica koje su Sansi dobili u seriji).

Na kraju sam četiri poena omalenog pleja tek dva pogođena šuta od osam, kao i tri izgubljene lopte i 11 asistencija. Valja pak istaći da je Finiks drugu utakmicu zaredom igrao bez svog najboljeg igrača, povređenog Devona Bukera, što se značajno odrazilo, kako na konačan ishod, tako i na samu razliku koja bi, ako ništa drugo, vrlo verovatno bila značajno manja da je Buker bio spreman za meč.

NBA PLEJ-OF

Nedelja

Čikago - Milvoki 95:119 /1:3 u seriji/

/Lavin 24 - Adetokunbo 32/

Denver - Golden Stejt 126:121 /1:3 u seriji/

/Jokić 37 - Kari 33/

Ponedeljak

Atlanta - Majami 86:110 /1:3 u seriji/

/Hanter 24 - Batler 36/

Nju Orleans - Finiks 118:103 /2:2 u seriji/

/Ingram 30 - Ejton 23/


tagovi

Nju Orleans PelikansFiniks SansNBA ligaNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara