Flešbek! Vratio se Kešelj iz 2010. godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.01.19. | 19:33

Fantastična rola nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Boriša Simanić navikao na odlična izdanja

Četrnaest u nizu!

Ova Crvena zvezda definitivno nema alternativu u Jadranskoj ligi! A dvorana Leon Štukelj u Novom Mestu nije ukleto za favorite. Da, pao je skuplji i po imenima možda kvalitetniji tim, pognute glave kući su se vraćali i gotovo svi kandidati za plej-of, ali Crvena zvezda je celom košarkaškom regionu ove ledene januarske večeri pokazala kako zaista treba da izgleda razlika između prvoplasiranog i poslednjeg tima na tabeli - 96:66 (22:13, 30:18, 17:23, 27:12). 

Izabrane vesti

Krka je preživela pravu katastrofu protiv najboljeg tima Jadranske lige, a publika u Novom Mestu videla je duh Marka Kešelja iz najboljih dana! Nekadašnji reprezentativac Srbije odigrao je možda i najbolju partiju još iz vremena kada je u dresu nacionalnog tima žario i palio Evropom i pod komandom Dušana Ivkovića pružao daleko najupečatljivija izdanja u karijeri. Kešelj je za 17 minuta na parketu u paramparčad razneo Krku sa 20 poena, uz zapanjujućih 6/7 za tri poena! Zasluženo je poveo i naslov igrača utakmice, a zanimljivo je i to da je prešao granicu od 1.000 poena u dresu srpskog šampiona. Bila je ovo partija kao nacrtana za Kešelja. Priznao je i sam da mu je žao što nije ranije otkrio poziciju krilnog centra, a Milan Tomić mu je očigledno probudio onu, nekada tako karakterističnu glad za košarkom i pokazao mu kako treba da izgleda njegov dalji put. Samo dva dana pošto je zajedno sa Filipom Čovićem presudio Limožu, Kešelj je ponovo bio prvo Zvezdino ime, a ovog puta je to učinio uz pomoć svestranog Boriše Simanića.

Supertalentovani krilni centar podigao je lestvicu toliko visoko da je sada već navikao pristalice crveno-belih na odlična izdanja. Tako je bilo i ovog puta. Simanić je uz Kešelja bio nerešiva enigma Krkine odbrane, koja je praktično do sredine druge četvrtine bila skroz polupana. Možda i ključna dva hica sa distance u tom periodu pogodio je upravo Kešelj, čime ne samo da je zaustavio pokušaj domaćina da se vrati u igru, već je razliku uvećao na tada maksimalnih 16 razlike (37:21) i najavio Krkinu propast. Jer, samo nekoliko minuta kasnije na semaforu je stajalo 52:29, a još se nije ni otišlo na petnaestominutni odmor. 

Simanić je utakmicu završio sa 17 poena i 3/4 sa distance. Crvena zvezda je ukupno pogodila 14 dalekometnih hitaca iz 25 pokušaja, što jna kraju daje strašnih 56 odsto uspešnosti! Kada na sve to imate još 29 skokova – od čega sedam u napadu – te 27 asistencija, 11 ukradenih i samo 10 izgubljenih lopti, nije moglo drugačije, nego da bude ubedljivo. 

Ovakva utakmica odlično je poslužila Milanu Tomiću da potpuno rasporedi minutažu na početku turneje sa četiri gostovanja. Nijedan igrač u timu nije imao više od dvadeset i dva minuta na parketu, koliko je skupio Boriša Simanić, a svi su dobili makar pet minuta, što je dobio Dušan Ristić. To je dovelo do toga da se svi upišu u listu strelaca i da Krkini igrači prosto izgube sve konce i ostanu bez realnih mogućnosti da budu aktivni učesnici ovog susreta.

Crvena zvezda je pokazala apsolutnu moć u ovoj utakmici. Džo Regland je meč završio s osam poena, isto toliko asistencija, te četiri ukradene lopte. Filip Čović ga je ispratio s jedanaest poena i osam završnih dodavanja, dok je Bili Beron ubeležio devet poena, tri asistencije i dve ukradene lopte. Svi su igrači u crveno-beloj opremi ostavili odličan utisak, što će napumpati samopouzdanje pred veliko gostovanje Unikahi u Malagi za četiri dana.

U domaćim redovima najopasniji su bili Jure Balažič sa 13, odnosno Jure Lalić sa 12 i Luka Lapornik sa 10 poena i sedam asistencijea. Ostali su bili ispod ozbiljnijeg učinka...

ABA LIGA - 14. KOLO

Petak

Krka - Crvena zvezda 66:96
/Balažič 13 - Kešelj 20/

Cibona - FMP 90:71
/Bundović 22 - Pot 15/

20.00: (1,70) Zadar (14,5) Olimpija (2,30)

Subota
19.00: (1,25) Partizan (17,0) Mornar (4,40)
21.00: (3,50) Mega Bemaks (16,0) Cedevita (1,35)

Nedelja
17.00: (1,17) Budućnost (20,0) Igokea (5,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Boriša SimanićDžo ReglandBili BeronFilip Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara