FMP i zvanično predsedava ABA ligom, za Partizan predsedništvo ne postoji

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 18:20

Spor nastao zbog toga što tim iz Železnika nema vlasnički udeo u regionalnom takmičenju

Sastanak predsedništva Jadranske lige doneo je nekoliko važnih odluka za dalje funkcionisanje regionalnog takmičenja, a jedna od najvažnijih je da je potvrđen jednogodišnji predsednički mandat ekipi FMP iz Železnika, odnosno prvom čoveku kluba Zoranu Toškoviću.

Toškovićevi potpredsednici za predstojeću godinu biće Đorđije Pavićević iz Mornara, te Željko Žilavec iz Zadra. Podsetimo, klubovi predsedavaju ABA ligom po već određenom ključu i mandati se menjaju na godinu dana, pa je ovo svakako trebalo da bude godina kada će FMP biti na čelu takmičenja. Međutim, to je izazvalo novi revolt kod ljudi iz Partizana koji su na prethodnih nekoliko sednica Skupštine ABA lige pokušali da ospore učešće tima iz Železnika u elitnom rangu ABA lige zbog, kako se navodi, povezanosti sa Crvenom zvezdom i zbog toga što FMP nema vlasnički udeo u ovom takmičenju.

Izabrane vesti

“Predsedništvo u ovom obliku ne postoji jer FMP nema vlasnički udeo u ligi. Ovakav tekst na sajtu predstavlja veliku sramotu ABA lige! Svaki potez ovog nelegalnog organa nema nikakvu pravnu snagu i KK Partizan će ih tretirati kao vazduh, a pojedinci bi za ovo mogli da odgovaraju”, stoji u kratkoj poruci crno-belih na društvenim mrežama.

Podsetimo, u vreme kada je oformljena nova ABA liga vlasnički udeo uzeli su neki drugi klubovi, pa tako u statutu i dalje stoje imena klubova poput Melalca iz Valjeva ili Cedevite iz Zagreba. Ne i FMP iz Železnika.

ABA liga je putem zvaničnog saoštenja potvrdila da su usvojeni predlozi direktora takmičenja Dubravka Kmetovića i Milije Vojinovića, odnosno nekoliko varijanti za odigravanje utakmica regionalnog takmičenja u vreme pandemije covid-19, ali i nekoliko opcija koje bi mogle da se aktiviraju u slučaju prekida sezone. Takođe je dogovoren i vansudski sporazum takmičenja i Crvene zvezde, koja je ABA ligu tužila zbog zastarelih informacija.

Ono što je svakako najvažnije jeste da je jednoglasno dogovoreno da se u najskorije vreme objavi kalendar sezone, s tim što će sve ipak zavisiti od toga kako će Evroliga i Evrokup organizovati svoja takmičenja.

Dakle, još smo u nepoznatim vodama…



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara