Jovan Novak (Foto: kkfmp.rs)
Jovan Novak (Foto: kkfmp.rs)

FMP jači za Jovana Novaka do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 11:07

Srpski plejmejker se vratio u domovinu posle epizoda u Španiji i Kini

Jovan Novak će ponovo igrati regionalnu košarku. Srpski plejmejker, koji je u protekle tri godine igrao u Španiji za Fuenlabradu i kineski Šenžen, potpisao je ugovor sa FMP-om do kraja sezone, zvanično je potvrđeno od strane kluba iz Železnika.

Novak je stigao nakon što se klub rastao sa francuskim košarkašem Ugom Besonom, koji se preselio u Italiju gde će braniti boje Verezea. Nema sumnje da će 29-godišnji bek rodom iz Vršca predstavljati veliko pojačanje za ekipu Saše Nikitovića do kraja borbe u ABA ligi, ali i pred okršaje u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Iskusni bek je karijeru počeo u Vršcu, potom nastupao za Radnički iz Kragujevca i Vojvodinu, pre nego što je ostvario prvi onostrani angažman 2015. godine, kada je potpisao za poljski Turov. Vratio se potom u Srbiju i zaigrao za Metalac, pa je branio i Boje Mege, do nove epizode u poljskoj košarci, gde je potpisao za Dabrovu. Dve godine je potom proveo u nemačkom Miteldojčeru, pa se vratio u Megu pre dolaska u Fuenlabradu.

Nastupajući u ACB ligi je skrenuo pažnju na sebe zbog karakterističnog šuta sa jedne noge, ali i zbog odličnih partija. Poslednje sezone (2022/23) beležio je 8,2 poena i 7,6 asistencija na 25 nastupa. U Šenženu se nije snašao, pa ga je put doveo do Pantera.

Levoruki šuter iza sebe ima i dve medalje u omladinskim reprezentacijama Srbije. Sa U19 selekcojom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Češkoj, sa U20 bronzu na EP u Grčkoj.


tagovi

Jovan NovakFMPFMP ŽeleznikKK FMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara