Nenad Stefanović (©Star Sport)
Nenad Stefanović (©Star Sport)

FMP jači za Stojanovića i Fostera, u Morači nije slavio 15 godina

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.12.23. | 14:21

Cedevita Olimpija ima dobru šansu da uzme brejk u Baru

Posle četiri uzastopna poraza u ABA ligi uprava FMP reagovala je potpisivanjem dva pojačanja. U Železnik se vratio Vojislav Stojanović, dok je nešto pre njega stigao bek Oldenburga Kajl Foster. Obojica su se našli u avionu za Podgoricu i konkurisaće za sastav, a da li će i koliko minuta dobiti zavisi najviše od ideje šefa stručnog štaba Nenada Stefanovića.

Panteri su stigli u Podgoricu gde ih čeka teško gostovanje Budućnosti na parketu Morače gde nisu slavili punih 15 godina, tačnije od 2008. kada je rezultat glasio 66:64 za goste.

Izabrane vesti

“Igramo sa jednom ekipom koja ima izuzetan individualni kvalitet i po mom mišljenju evroligaške fizikalije i tela. Na sve to dodali su Jogija Ferela koji je već u prvoj svojoj utakmici pokazao koliko će biti važan za njih. Na nama je prevashodno da pokažemo reakciju nakon utakmice sa Partizanom na kojoj nismo bili pravi i da probamo, ako je to uopšte moguće, da dva nova igrača što pre uklopimo u sistem. Želimo da što pre na terenu izgledamo bolje što se tiče karaktera i čvrstine, a verujem da će onda sve ostale stvari leći na svoje mesto“, rekao je Stefanović.

Jedan od najiskusnijih prvotimaca i nekadašnji član Budućnosti Bojan Subotić ističe da je pred FMP težak posao.

"Igramo protiv Evrokup ekipe koja je izuzetno talentovana i atletski moćna. Igraju veoma dobru odbranu na pola terena i ako ne govorimo o tranziciji možda najbolja odbrana u ligi. Mi nismo u dobrom ritmu, a ekipa Budućnosti sigurno nije ekipa protiv koje treba da se vadimo. Oni su veliki favoriti, ali ono što moramo da pokažemo bez ikakvih izgovora su velika borba i karakter. Želimo da pronađemo ritam, poboljšamo igru u oba pravca. Mislim ako poboljšamo igru u odbrani možemo da dođemo do pobeda u utakmicama koje slede, a to su suštinski najbitnije utakmice u sezoni“.

Podgorički Plavi uspeli su da uplivaju u nešto mirnije vode sa dolaskom Andreja Žakelja na mesto šefa stručnog štaba. Vezali su dve pobede u svim takmičenjima, a eventualna recka protiv FMP zadržala bi ih u igri za prvo mesto u nastavku sezone.

Analizirali smo poslednje dve utakmice i može se reći da ima i dobrih stvari, ali i stvari na koje moramo da obratimo pažnju i da budemo bolji već od meča protiv FMP-a“, jasan je slovenački stručnjak, na šta je Brendon Pol dodao:

“Očigledno smo ekipa koja zna da ima dosta kvaliteta, ušli smo u mini seriju sa dve pobede, odigrali smo dobro u prethodne dve utakmice, ali ima još stvari koje moramo da popravimo. Zato je važno da izađemo na teren fokusirani kako bismo smo slavili u subotu pred domaćim navijačima“.

Cedevita Olimpija se posle iznenađujućeg poraza od Zadra u prošlom kolu nada da bi brejkom u Baru mogla da se vrati na pobednički kolosek. Ekipa Simonea Pjaniđanija važi za favorita uprkos tome što se susret igra u Topolici, pošto Mornar ima ozbiljnih problema sa kojim se suočava još i pre nego što je sezona počela.

Tradicionalno su utakmice ovih rivala bile nepredvidive. Od dosadašnjih osam susreta dva tima imaju polovičan učinak, a isti slučaj je i u Topolici u četiri dosadašnja međusobna okršaja.

ABA LIGA – 11. kolo

Četvrtak:

Cibona – Split 81:73

/Aranitović 19 – Perković 13/

Petak:

Krka – Igokea 80:92

/Radovanović 14 – Milosavljević 25/

Zadar – Borac Mozzart 79:80

/Ramljak 19 – Segu 28/

Subota:

17.00: (3,50) Mornar (16,0) Cedevita Olimpija (1,35)

19.00: (1,10) Budućnost (23,0) FMP (7,50)

Ponedeljak:

18.00: Mega – Crvena zvezda

20.00: Partizan Mozzart Bet – Studentski Centar

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

FMP ŽeleznikKK Budućnost PodgoricaCedevita OlimpijaABA ligaMornar Bar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara