Košarkaši FMP-a posle pobede nad Breoganom (©fiba.basketball)
Košarkaši FMP-a posle pobede nad Breoganom (©fiba.basketball)

FMP nastavlja borbu za Ligu šampiona: Opava dobar, iskusan tim koji dugo igra zajedno - čeka nas težak zadatak

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 15:20

"Opava je imala priliku da nas u sredu gleda uživo i u polaznim tačkama su sigurno u boljoj poziciji", rekao je trener Pantera Nenad Stefanović

Košarkaši FMP Železnika ostvarili su plasman u polufinale kvalifikacionog turnira za Ligu Šampiona. Savladali su španski Breogan sjajnom igrom u drugom poluvremenu i zakazali megdan sa Opavom na drugom od tri koraka ka grupnoj fazi FIBA takmičenja.

Napravljen je veliki deo posla ka cilju da Srbija dobije trećeg predstavnika na evrosceni u sezoni 2022/23, ali posao još nije gotovo. Utakmica FMP-a i češkog vicešampiona je na programu od 20.00 u dvorani Aleksandar Nikolić, a cena dnevne karte koja uključuje i prvi polufinalni meč u kom se sastaju Svons Gmunden i Baken Bers, kao i već pomenutu utakmicu je 300 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici dvorane na dan utakmice.

Izabrane vesti

Kratak osvrt na utakmicu sa Rio Breoganom, ali i na naredni meč napravio je Aleksa Stepanović koji je bitnom trojkom, defanzivom i kontrolom skoka napravio bitnu prevagu na utakmici protiv predstavnika ACB lige.

"Agresivnom odbranom i kontrolom skoka koju smo pokazali u drugom poluvremenu protiv Rio Breogana smo došli do velike pobede za nas. Nema sumnje da to treba da nam bude recept i u polufinalu. Igramo protiv veoma iskusne ekipe, ali prvenstveno gledamo sebe. Napravili smo prvi korak koji smo želeli, ali je posao daleko od završenog. Pristup iz drugog poluvremena četvrtfinala je nešto što želimo da prenesemo na 40 minuta utakmice protiv Opave", rekao je Stepanović.

Trener Panter Nenad Stefanović je takođe pričao o narednom izazovu, sa posebnim osvrtom na veliku potrošnju ekipe.

"Za manje od 48 sati nakon zaista velike pobede nad Rio Breoganom i posle koje je sigurno došlo do velikog fizičkog i emotivnog pražnjenja, čeka nas teška utakmica protiv Opave u petak. Opava je imala priliku da nas u sredu gleda uživo i u polaznim tačkama su sigurno u boljoj poziciji. U pitanju je jako dobar tim, veoma iskusan i dugo godina igraju zajedno. Kod njih se jako dobro zna ko šta radi i očekuje nas teška utakmica, čvrsta i moramo da budemo fokusirani i energetski prisutni od prve sekunde ako želimo da slavimo u tom meču", istakao je Stefanović.

KVALIFIKACIONI TURNIR FIBA LŠ - BEOGRAD

Četvrtfinale – 21. septembar

Gmunden - Parnu 82:80

FMP - Breogan 76:64

Polufinale – 23. septembar

17.00: (1,10) Baken Bers (23,0) Svons Gmunden (7,50)

20.00: (5,00) Opava (19,0) FMP (1,20)

FINALE, 25. septembar, 19.00


tagovi

FMPFMP ŽeleznikKK FMPFIBA Liga šampionaOpavaNenad StefanovićAleksa Stepanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara