Košarkaši FMP-a (Foto: KK FMP)
Košarkaši FMP-a (Foto: KK FMP)

FMP započeo pripreme za novu sezonu sa šest novajlija, zakazao provere sa Hapoelom i Oldenburgom

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 00:40

Kapitenska traka oko ruke Alekse Stepanovića

Košarkaši FMP-a su u četvrtak 10. avgusta zvanično započeli pripreme za sezonu 2023/2024. U prethodnim danima ekipa se okupljala, igrači obavili neophodne lekarske preglede, a u četvrtak se pridružio i prvi trener Nenad Stefanović i kompletan stručni štab nakon odmora posle osvajanja juniorskog Evropskog prvenstva u Nišu sa U18 reprezentacijom Srbije.

Kako se navodi na sajtu kluba, "trening u FMP Areni održan je uz sjajnom raspoloženju".

Izabrane vesti

Tim su u odnosu na sastav koji je završio sezonu 2022/2023 napustili Čarls Dženkins, Bo Bič, Čarls Mur, Čarls Mening i Ebuka Izundu. Još ranije u toku otišli su i Trent Frejzer, Paulius Valinskas, Nikola Manojlović, Marko Gušić, Luka Vudragović i Milutin Vujičić.

Pred novu sezonu angažovani su Balša Živanović (Mornar Bar), Džordan Voker (Aalst, Belgija), Luka Ašćerić (Evreu), Lamonte Tarner (Kataja, Finska), Bojan Subotić (Solnok, Mađarska) i Nejt Votson (Nimbruk).

U sezoni 2023/2024 kapiten ekipe će biti Aleksa Stepanović koji će ući i u treću sezonu kao član Pantera.

FMP će imati šest provera pred ABA Superkup (18-20. septembar) i mečeve u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona (27. septembar), a sastaće se sa ekipama Dinamika, čačanskog Borca, zatim Džeđijang Čodžou iz Kine, kao i Hapoelom iz Jerusalima i nemačkim Oldenburgom dok će za poseldnji susret naknadno biti utvrđen protivnik i termin, kako se navodi.

Plan priprema:

16. 8. Dinamik – FMP SOCCERBET

23. 8. FMP SOCCERBET – Borac Čačak

29. 8. FMP SOCCERBET – Džeđijang Čodžou (Kina)

5. 9. FMP SOCCERBET – Hapoel Jerusialim

8. 9. FMP SOCCERBET – Oldenburg

18. 9 – 20.09. Superkup ABA lige

FMP 2023/24

Džordan Volker, Balša Živanović, Nikola Šaranović, Lamonte Tarner, Ognjen Matović, Luka Ašćerić, Aleksa Stepanović, Marko Pavićević, Ranko Simović, Andrija Vuković, Bojan Subotić, Nejt Votson.


tagovi

FMPFMP ŽeleznikKK FMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara