Situacija iz poslednje četvrtine
Situacija iz poslednje četvrtine

FOTO: Razlog zbog kojeg je Lazareviću trojka degradirana u dvojku

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 22:16

Ima razloga za otvorenu diskusiju...

Imala je Crvena zvezda branioca šampionske krune sateranog u ćošak, ali su se košarkaši Efesa na kraju iščupali iz gotovo bezizlazne situacije zahvaljujući minijaturama Vasilija Micića koji je sa deset uzastopnih poena presudio svom nekadašnjem klubu.

Dok se utisci posle odlične utakmice u Istanbulu polako sležu, među navijačima Crvene zvezde ponovo se, čini se, sa punim pravom govorilo o sudijskom kriterijumu i tretmanu šampiona Jadranske lige u najjačem evropskom društvu. Jedna situacija posebno je privukla pažnju i izazvala pravu buru komentara. Sve zbog trojke Stefana Lazarevića na nešto manje od pet minuta do kraja utakmice, koja je naknadnim gledanjem snimka pretvorena u šut za dva poena zbog gaženja linije. Sudije su snimak pogledale tek kada je Nikola Kalinić nešto kasnije pogodio dalekometni hitac uz faul Ilajdže Brajanta kojim je Zvezda dobila i poklon slobodno bacanje.

Izabrane vesti

Do momenta premotavanja snimka Zvezda je na tačno četiri minuta pre isteka vremena imala prednost od šest poena razlike (80:74), gde je Kalinićev hitac sa crte trebalo da donese +7. Ali nije, pošto su arbitri ipak smatrali da je Lazarević gazio liniju za tri poena, o čemu su odmah obavešteni treneri oba tima. Dejan Radonjić je odluku prihvatio bez prigovora.

A, šta se zapravo dogodilo? Zaista neverovatna situacija. Lazarević na kraju nije gazio crni deo linije za tri poena, već je vrhovima prstiju bio na belom okviru koji ide oko osnovne crne boje na parketu. I to bukvalno za nekoliko milimetara. Tako je trojka degradirana u dvojku. Situacija nalik onim iz fudbalske Premijer lige, kada se ofsajdi sviraju zbog minimalnog, golim okom neprimetnog prestupa. I tada na scenu stupaju moderne tehnologije, koje nekom donesu, a nekom oduzmu mnogo... Taj jedan poen je u večerašnjoj utakmici odlučio pobednika.

Izvinjavamo se unapred na lošem kvalitetu uhvaćenog momenta, jer bolje nije moglo.


tagovi

Stefan LazarevićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara