Matijas Lesor (©fiba.basketball)
Matijas Lesor (©fiba.basketball)

Francuska najverovatnije bez Lesora na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.08.23. | 20:40

Problem sa Francuze, Vensan Kole već sprema zamene za bivšeg centra Partizan Mozzart Beta

Povredio je bivši centar Partizana, Matijas Lesor, članak i nije počeo pripreme sa reprezentacijom Francuske za Svetsko prvenstvo. Najavljivali su optimistično iz Saveza da će biti spreman na vreme, ali poslednje informacije ukazuju da će Trikolori najverovatnije morati bez centra Panatinaikosa na planetarnu smotru.

Naime, SDNA prenosi da najnovija testiranja ukazuju da će Lesor morati da provede van stroja još dve sedmice, što bi izvesno značilo da neće moći na vreme da se priključi reprezentaciji. Ostaje još da Francuzi potvrde ova pisanja.

Izabrane vesti

U prilog priči o stepenu Lesorove povrede govori i podatak da je Vensan Kole već pozvao mladog centra Monaka, Joana Makundua, kako bi zamenio nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i Partizana. Navodno razmišlja da uputi poziv i košarkašu madridskog Reala, Vensanu Poarjeu.

Doskorašnji centar crno-belih je minulog petka bio podvrgnut testiranjima u Panatinaikosu, nakon što su to uradili i novajlije Olek Balcerovski i Huančo Ernangomez. Dijagonstikovano mu je teže istegnuće članka.

Iako sama povreda nije alarmantna, štaviše, prilično je česta, Panatinaikos se navodno dogovorio sa Savezom i igračem da bude odstranjen sa spiska reprezentacije, kako bi se pripremio za predstojeću sezonu u Atini.

Datumi se poklapaju sa ovim navodima, s ozbirom da će Ergin Ataman okupiti ekipu uoči nove takmičarske godine za dve nedelje.


tagovi

Matijas Lesorkošarkaška reprezentacija FrancuskeKK PanatinaikosVensan PoarijeVensan Kole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara