Geršom Jabusele (© FIBA)
Geršom Jabusele (© FIBA)

Francuska najviše pokazala na pripremama - spremni su za medalju na Mundobasketu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 20:56

Pet pripremnih mečeva i pet pobeda za Galske petlove

Iako ima još dve nedelje do početka Mundobasketa, za sada bez ikakve dileme možemo da istaknemo da je tokom pripremnog perioda Francuska najviše pokazala. Galski petlovi rutinski nižu pobede spremajući se za šampionat, a sada su slavili protiv Litvanije i to drugi put za tri dana.

To je šesta pobeda Francuza na pripremama, a sada je bilo najneizvesnije pošto je na semaforu na kraju stajalo 76:70 protiv Litvanije.

Izabrane vesti

Međutim, rezultat ne pokazuje činjenicu da je Francuska blistala u drugom poluvremenu. Imali su i dvocifrenu prednosti tokom četvrte četvtine pa pobeda ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje.

Iako nemaju Viktora Vembanjamu, Francuzi su popunjeni na svim pozicijama i svakako važe za najozbiljnijeg kandidata za medalju. Sudeći po pripremnim utakmicama, udarne igle su Geršon Jabusele, Frank Nilikina i Rudi Gober.

Jabusele je sada bio najefikasnij sa 19 poena, Nilikina je dodao 13, a Gober 12 uz osam skokova.

Što se Litvanaca tiče, Bendžijus je imao 21 poena, a Jonas Valančijunas je upisao 12 poena i 14 skokova.

Što se tiče rezultata Francuza tokom ovih priprema, nadigrali su Tunis, Crnu Goru, Venecuelu i dva puta Litvaniju. Sa druge strane Litvanci su počeli protiv Jordana koga su dva puta savladali još krajem jula. Onda su nadigrali Ukrajinu i Gruziju, ali onda slede porazi od Finaca i Francuza.


tagovi

košarkaška reprezentacija Francuskekošarkaška reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara