"Mogu samo da ih mrze oni što ih ne vole"
"Mogu samo da ih mrze oni što ih ne vole"

Francuzi baš ne znaju da gube, Španci tvrde: To je nepoštovanje!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.15. | 15:07

Čak je i spiker ohrabrivao publiku da u finalu zviždi igračima Crvene furije?!

Mogu samo da ih mrze oni što ih ne voleMožda vam nisu simpatični, ali morate da ih poštujete. Jer ma koliko se mi nadali da će srpska košarka ponovo preuzeti primat u Evropi, činjenica je da u 21. veku nije bilo bolje ekipe od Španije. Ali niko ne voli da gubi. Pa ni Francuzi. Razlika je samo u tome što bi pravi šampioni trebalo da znaju da budu dostojanstveni i u porazu. Domaćini završnice Evrobasketa zaboravili su na taj detalj. Primera je nekoliko.

Prvi i svakako najčudnovatiji je spiker u finalnom meču u kome je Španija savladala Litvaniju. A u kome je sa razglasa spiker pozivao publiku da navija - protiv Furije?!
"Nikada to nisam video. Nismo zaslužili da se prema nama tako ophode", zbunjen je bio Felipe Rejes.

Izabrane vesti

Francuzi besni: Sudije su nas sistematski ubijale na Gasolu, nemoguće da je svaka greška bila na našu štetu?

Predsednik Koparkaškog saveza Španije Hoze Luis Saez bio je mnogo oštriji u osudi neprimerenog gesta. Ovaj put su u pitanju zvižduci prilikom intoniranja španske himne na pobedničkom postolju.
"Nije to sloboda govora, to je nepoštovanje rivala", grmeo je Saez.
"Ne razumem kako mogu da zvižde Pauu Gasolu?! Tako velikom igraču? To se prosto ne radi. Kada prođu pored igrači poput Paua ili Tonija Parkera jedino što možeš da uradiš je da ustaneš i aplaudiraš", kritikovao je Francuze Saez, a nama su, iako nije baš ista situacija, na pamet prvo pale ovacije za Dirka Novickog u Beogradskoj areni 2005. godine.

Francuzi su međutim zaboravili na fer-plej. Pa su i tamošnji mediji mahom zaboravili da se finale uopšte igralo. Parizjen je imao samo kratku vest o pobedi Španije uz 80:63 uz sjajnu Gasolovu rolu u prisustvu kralja Filipa šestog i Rafela Nadala, Le Figaro finalu nije posvetio - ni reč? Niti su to učinili Liberasion ni Mond. Ovaj drugi je doduše to učinio, ali samo u internet izdanju. 

(FOTO: Actioon Images)


tagovi

košarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija FrancuskeEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara