Foto: FIBA
Foto: FIBA

Frank Nilikina - između NBA i Evrope

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.08.23. | 11:43

Nekadašnji plejmejker Niksa i Meveriksa navodno ima Asvelovu i Partizanovu ponudu, ali Francuzi su ti koji su napravili konkretan kontakt

Jedan od najtalentovanijih igrača Francuske Frank Nilikina mogao bi da se vrati u Evropu. Danas ste mogli da pročitate da je plejmejker rođen 1998. godine dobio nekoliko ponuda.

Navodno u pitanju su Asvel i Partizan Mozzart Bet, pre toga se pominjala i Crvena zvezda. Ipak, prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Asvel je taj koji je poslao konkretnu ponudu igraču koji ima želju da ostane u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izabrane vesti

Naime, momak koji je u NBA ligi od 2017. godine želi da se izbori za još jedan NBA ugovor pošto nije uspeo da se nametne u Dalas Meveriksima. Draftovan sa visoke osme pozicije na draftu 2017. godine, stigao je kao najbolji mladi igrač Francuske u Njujork Nikse. Ipak, uz povremene bleskove, nikada istinski nije pokazao da u kontinuitetu može da igra na NBA nivou.

Postalo je jasno ovog leta da se neće vraćati u Dalas kada su Meveriksi doveli Dantea Egzuma.

Ntilikina je u mlađim kategorijama vodio Francuze do dva zlata. Prvo kao kadet, a potom kao junior. Sa seniorima ima bronzu na prethodnog Mundobasketa i srebro sa Olimpijskih igara,


tagovi

Frank Nilikina

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara