Džejms Harden i Deril Mori (©AFP)
Džejms Harden i Deril Mori (©AFP)

Frka u Filadelfiji, Harden javno isprozivao predsednika: Deril Mori je lažov i nikada neću biti deo organizacije u kojoj je on

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.08.23. | 16:39

Nedavno se pojavila informacija da Seventisiksersi odustaju od trejdovanja Ol-star igrača, a onda je Bradonja rekao šta mu leži na duši

Svašta se moglo tokom godina videti u NBA ligi, pored vrhunske košarke. Igrači su neretko pravili incidente i disciplinske prekršaje, filmske priče rađaju se gotovo češće nego u Holivudu iza kulisa najjače košarkaške lige sveta, ali teško je setiti se da je neko javno isprozivao prvog rukovodioca svog kluba, kao što je to uradio Džejms Harden.

Kada im prekipi, igrači se uglavnom okrenu društvenim mrežama ili putem posrednika (agenata, medija) lansiraju određene stvari u javnost. Harden je to uradio tokom jednog košarkaškog dešavanja u Kini, po pokriviteljstvom Adidasa, i pred kamerama i bez dlake na jeziku isprozivao predsednika Filadelfija Seventisiksersa.

Izabrane vesti

"Deril Mori je lažov i nikada neću biti deo organizacije u kojoj je on", rekao je MVP iz 2018. i jedan od najboljih strelaca u istoriji NBA lige, samo dva dana nakon što se pojavila informacija da je Filadelfija odustala od ideje da ga trejduje, a onda je istu rečenicu i ponovio, kako bi ga svi dobro razumeli i čuli - glasno i jasno.

Naime, Siksersi su naprasno došli na ideju da vrate Hardena i priključe ga trening kampu ekipu pred početak sezone, iako su bili svesni da želi da napusti klub i da je nezadovoljan.

Pristali su letos da potraže klub za razmenu u kojoj bi Harden mogao da se odseli iz Pensilvanije, kada je košarkaš prihvatio da iskoristi opciju za narednu sezonu za 35.600.000 dolara, kako bi bio trejdovan i kako bi Filadelfija nešto i dobila od njegovog odlaska.

Željena destinacija desetostrukog Ol-star igrača bili su Los Anđeles Klipersi, ali Seventisiksersi su navodno tražili previše za njegove usluge i nikako nisu uspevali da pronađu zajednički jezik.

ESPN piše da je Harden najpre nezadovoljan Morijem zbog činjenice da mu nije ni ponuđen novi, višegodišnji ugovor za maksimalnu sumu. Čitava situacija dodatno dobija na težini kada se zna da je Mori bio generalni menadžer Hjustona tokom Harednovog osmogodišnjeg boravka u Roketsima.

Videćemo kako će se ova situacija razvijati. Harden se očigledno oseća prevarenim, jer mu je izgleda obećano da će biti trejdovan ako produži na još godinu dana. Preuzeo je i veliki rizik, s ozbirom da bi prema pravilima važećeg ugovora mogao da se nađe u velikom problemu.

"Igrač koji se suzdržava od pružanje usluga igranja predviđenih ugovorom tokom više od trideset (30) dana nakon početka poslednje sezone, smatraće se da nije izvršio obaveze iz svog ugovora pružanjem predviđenih usluga igranja. Stoga, takav igrač neće biti slobodan sa statusom veterana i neće imati pravo da pregovara ili potpiše ugovor ni sa jednom drugom profesionalnom košarkaškom ekipom, osim ako ekipa za koju je igrač poslednje igrao nije izričito saglasna drugačije," stoji u Kolektivnom ugovoru (CBA) koji je nedavno stupio na snagu u NBA.

Dakle, Harden bi na kraju mogao da zavisi upravo od Morija i Filadelfije, a ostaje da se vidi koliko daleko je Bradonja spreman da ide u čitavoj ovoj priči.

Podsetimo, sličan problem je Filadelfiji pravio i Ben Simons, dok je i Kajri Irving svojevremeno odbijao da se vakciniše tokom pandemije virusa korona, pa je zbog toga propustio veliki broj utakmica Bruklin Netsa i ostao bez velikog dela ugovora tokom sezone 2021/22.


tagovi

Džejms HardenFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara