Screenshot - youtube.com
Screenshot - youtube.com

Frka u Majamiju: Pokačili se Spolstra i Batler, a onda je Haslem pobesneo

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 11:12

Ekipa sa Floride pretrpela poraz od desetkovanih Voriorsa, a utakmicu je obeležila opšta gužva koja je nakratko pokrenula Hit

Svađe na prvu deluju kao proizvod loših odnosa ili skrivene tenzije, ali u sportu često znaju da budu plod želje za pobedom. Čini se da je baš to razjarilo košarkaša Majami Hita Džimija Batlera tokom treće četvrtine utakmice sa Golden Stejt Voriorsima. Utisak je da je Vrelina sa Floride upala u krizu, pretrpela je drugi vezani poraz, ovoga puta od desetkovane četa Stiva Kera (104:118), pa je krilni košarkaš teško podneo slabu igru protiv objektivno slabijeg protivnika. Pokačio se sa trenerom Erikom Spolstrom, što je probudilo bes u kapitenu Judonisu Haslemu, a na kraju su saigrači morali da gase požar.

Ratnici iz Severne Kalifornije su igrali bez Stefa Karija, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina, ali su i bez ključnih igrača uspeli da budu u egalu sa liderom Istoka na poluvremenu (50:50). Potom su treći kvartal otvorili serijom 19:0 i tada je nastala frka na klupi Hita.

Izabrane vesti

Batler i Spolstra su ušli u žustru raspravu.

"Šta? Zar želiš da se pobijemo?", rekao je jedan od najcenjenijih NBA trenera.

Dugogodišnji lider tima sa Floride, veteran Haslem pratio je situaciju i potom izgoreo, a Balter je izvukao deblji kraj.

"To pokaži njima! Nismo ti mi je**** neprijatelj", rekao je 41-godišnji košarkaš.

Izazvao je reakciju Batlera koji je ustao, što je samo još više razjarilo najstarijeg igrača u ligi.

"Prebiću te", poručio je Haslem krilu Majamija nekoliko puta.

Kada se stekao utisak da su se strasti smirile, rasprava između Spolstre i Batlera se nastavila. Na kraju su morali da intervenišu i ostali igrači Majamija, kako bi ih razdvojili.

Pojasnio je 51-godišnji stručnjak posle utakmice čitavu situaciju.

"Svi su se pitali kakvi su nam planovi za večeru", našalio se Spolstra i nastavio: "Prilično je jasno. Imamo veoma takmičarski nastrojenu ekipu i razbijaju nas. Rekao bih da je gotovo svaki igrač u gužvi bio prilično uzrujan i razočaran načinom na koji smo igrali".

Interesantno je da je sukob probudio igrače, pa su do kraja deonice zaostatak sveli na svega pola koša. Nisu ipak smogli snage za preokret i pobedu, ali se pokazalo da im je varničenje na klupi bilo potrebno.

"Ludo je, ali to je strast. Ponekad je dobro izbaciti iz sebe bes i frustracije i samo pričati o njima. Biće situacija u kojima se ljudi neće osećati ugodno, ali ako na kraju uspemo sve da rešimo, to je jedino što je važno. Dok god smo zajedno, a tako se i držimo", rekao je plejmejker Majamija Kajl Lauri.



tagovi

Majami HitErik SpolstraDžimi BatlerUdonis Haslem

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara