Furiozna treća četvrtina Virtusa dovoljna za pobedu, Teodosić i Marković solidni, Nikolić tragičar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.11.19. | 20:08

Ekipa iz Bolonje uspela da preokrene rezultat na svoju vodenicu u drugom poluvremenu

Ume Virtus da odigra meč loše u Palakanestru, ali ne ume da izgubi. Bili su danas košarkaši Aleksandra Đorđevića na opasnim mukama protiv Treviza, u jednom trenutku su se čak gledali oči u oči sa produžetkom, ali su na kraju ipak slavili u regularnom delu meča - 84:79.

Ključne poene Virtus je dao nakon ukradene lopte Miloša Teodosića, koji je uspeo da doda do Vinsa Hantera, koji je poentirao na nekih desetak sekundi pred poslednji zvuk sirene, odveo tim iz Bolonje na plus pet i tako rešio sve nedoumice.

Izabrane vesti

Srpski košarkaši su danas imali sasvim solidan učinak u ekipi Virtusa. Tako je Miloš Teodosić upisao 12 poena uz dva skoka i pet asistencija, dok je Stefan Marković zabeležio 10 poena uz osam skokova i šest asistencija. Ipak, najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Frank Gejns, koji je došao do čak 20 poena. U gostujućem sastavu, istakao se Logan koji je meč završio sa 16 poena na svom kontu.

Nakon sasvim izjednačene prve četvrtine i rezultatskog egala tokom većeg dela drugog kvartala, na odmor je ipak daleko raspoloženiji otišao Trevizo. Košarkaški gostujuće ekipe su u završnim minutima prvog poluvremena napravili seriju 10:1 i sa šest poena zalihe ušli u nastavak meča.

Međutim, kako je krenula treća četvrtina, tako je ta prednost počela da se topi. Malo po malo, Virtus je preuzimao inicijativu na ovom susretu, a fantastičnom serijom u jednom trenutku otišao je na 11 poena prednosti. Delovalo je da je to put bez povratka za goste, ali...

Trevizo se vratio. Gosti su u poslednjoj deonici uspeli u par navrata da dođu i do samo tri poena zaostatka. Toliko je iznosila razlika i na samo 45 sekundi pred kraj utakmice i činilo se da bi gostujuća ekipa mogla da dođe do produžetka.

Imao je Trevizo napad, ali je Aleksej Nikolić postao tragičar izgubivši loptu koju je preoteo Miloš Teodosić i nakon već opisane akcije dodao Hanteru koji je stavio tačku na susret. Virtus tako ni nakon osam kola u Italiji ne zna za poraz i polako iza sebe ostavlja Brindizi, koji ima dve pobede manje.

LEGA A - 8. KOLO

Subota
Pezaro - Trento 95:101 (nakon produžetka)
/Barford 29 - Noks 23/

Nedelja
Breša - Vareze 91:74
/Abas 19 - Majo 21/

Kantu - Virtus Roma 74:76
/Klark, Pečija 12 - Dajson 21/

Trst - Brindizi 72:80
/Džouns 15 - Bejnks 18/

Virtus Bolonja - Trevizo 84:79
/Gejns 20 - Logan 16/

19.00: Kremona - Fortitudo Bolonja
20.45: Venecija - Dinamo Sasari

Ponedeljak
20.30: Milano - Pistoja

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara