Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Gagi Milosavljević nikad spremniji: Nisam još za staro gvožđe

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.09.23. | 09:58

Nekadašnji igrač Partizana Dragan Milosavljević spremno dočekuje novu sezonu u dresu Igokee

(Od izveštača MozzartSporta iz Podgorice)

Ušao je u 17. godinu profesionalne karijere, iza sebe ima pregršt trofeja, ali i povreda koje su ga u jednom momentu žestoko usporile, čak doterale skoro do prekida igračke karijere. Ipak, Dragan Milosavljević je od čvrstog kova i dalje pokazuje da nema nameru da se zaustavi.

Izabrane vesti

Danas kao član Igokee u ulozi veterana koji pomaže ekipi, ali epitet veteran u njegovom slučaju ne znači sedenje na klupi i deljenje saveta. Videli smo to iz prve ruke u Podgorici na Superkupu ABA lige kada je bio jedan od najboljih pojedinaca na parketu. Ubacio je 13 poena u pobedi protiv Cedevite. Podsetio na neke ranije dane kada su svi plakali jer ga neće biti u dresu Srbije na Mundobasketu - toliko je bio važan šraf u svim timovima.

Ipak, na pomen da je na terenu izgledao sjajno, spušta loptu i kreće da priča o timskom uspehu koji je odveo Igokeu u polufinale s obzirom da su nadigrali objektivno snažniju Cedevitu, barem kada su imena na papiru u pitanju.

"Nije bila laka utakmica bez obzira na tu prednost koju smo stekli na početku. Oni su u drugom prvom poluvremenu ušli dosta jače, osetili smo da su fizički krenuli znatno čvršće. Međutim, našli smo neka rešenja u napadu, borili se do kraja, imali skokove, igrali odmerenije i uspeli da dobijemo utakmicu", počinje Milosavljević za Mozzart Sport.

----------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

----------

Naredni protivnik Igokee u Superkupu je Partizan Mozzart Bet koji je bio bolji od Mege. Meč se igra od 18 časova.

"Odlične su provere u Podgorici, posebno za nas jer dugo nismo bili kompletni, fale nam igrači. Videćemo kako će to da izgleda. Mi moramo polako da gradimo formu, iz utakmice u utakmicu, da vidimo koliko možemo ove sezone".

Morali smo još jednom da se osvrnemo na fizičku spremu Milosavljevića koji izgleda kao da je u najboljim godinama.

"Pa dobro, treneralo se tokom leta, moralo je da se radi. Nisam za staro gvožđe još uvek. Sezona je dugačka, ima tu i puno putovanja i utakmica, nema opuštanja"

Osvrnuo se Dragan Milosavljević i na jačinu ABA lige. Kako sam ističe, kvalitet raste iz sezone u sezonu.

"Definitivno se opet diže na neki nivo kao što je nekada bilo. Bilo je stvarno ozbiljnih ekipa kada se setim, nigde nisi mogao da se opustiš. Tako da drago mi je da ide u tom smeru. Naravno, Zvezda i Partizan imaju sjajne ekipe sa sjajnim trenerima, budžetom, tu su i Cedevita i Budućnost. Da ne nabrajam sada sve, mislim da je ove godine dosta jača ABA liga u odnosu na neke prethodne. Ima više konkuretnih ekipa".

Otkrio je nekadašnji dvostruki osvajač regionalnog takmičenja koji je za njega bio najvaklitetniji period ABA lige.

"Mislim da je to bilo možda 2009. godine ili 2010. Taj neki period. Sećam se ja kad sam bio u Radničkom iz Kragujevaca, bilo je stvarno puno ekipa koje su se borile za vrh, Zvezda, Cedevita, Hemofarm, svi sa kvalitetnim igračima, koji su hteli da se nadmeću za najviši plasman. Sada na ne nabrajam sve, ali ono što mi prvo padne na pamet da nije bilo kolo gde mogu sebi da dozvolim da se opustim. Zadar je na primer tih godina vrlo lako mogao da iznenadi svakoga. Bilo je stvarno puno dobrih ekipa i bilo bi dobro kad bi to moglo i sada da bude, da ekipe financijski izdrže to i da bude liga što bolja. Domah bi i igrači bili zadovoljniji, sve bi se razvijalo u pravom smeru", završava Milosavljević razgovor za naš portal.


tagovi

Dragan MilosavljevićIgokeaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara