Gagićev stav: Partizanu titula i Evroliga

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.05.20. | 19:04

“Kad su mogli Zvezda i Budućnost 1999, što ne bi sada mogao i Partizan“, pita se košarkaš Igokee

I dalje vlada neizvesnost oko nastavka Jadranske lige i košarkaških takmičenja uopšte na evropskom kontinentu. Konkretno, sudbina ABA lige biće poznata najkasnije 27. maja, za kada je zakazana video sednica Skupštine, dok će tri dana ranije verovatno biti jasnije šta će se desiti sa Evroligom i Evrokupom.

Najveći problem u regionalnom takmičenju, čini se, nije to kome će ići titula, već ko će od jeseni biti član Evrolige. Svako ima svoje adute koje žele da iskoriste za zelenim stolom, a ako pitate nekadašnjeg centra Partizana Đorđa Gagića, titula i učešće u elitnom takmičenju treba da ide crno-belima.

Izabrane vesti

"Bilo bi fer i korentno da se prema trenutnom stanju na tabeli proglasi prvak. Identična situacija je bila i 1999 godine. Ako su tada Crvena zvezda i Budućnsot ušli u Evroligu, mislim da bi bilo u redu da se to uradi i sada. To je moje mišljenje i moja želja", rekao je Gagić u razgovoru za Sportklub i nastavio:

"Partizan je kroz celu sezonu u Evrokupu i ABA ligi pokazao kvalitet. Izdigli su se iznad svega i u trenutku prekida njihova forma bila je u uzlaznoj putanji. Iz meča u meč su bili sve bolji, videla se hemija u timu i bilo ih je prelepo gledati".

Partizan je do prekida sezone bio sigurno prvoplasirani tim i imao bi prednost domaćeg terena do kraja takmičarske godine, baš kao i u Evrokupu.

Foto: ABA LIGA / Igokea


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara