Danilo Galinari
Danilo Galinari

Galinari u Baksima: Hoće po šampionski prsten sa Janisom i Lilardom

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.02.24. | 10:28

A, ponovo će sarađivati sa Dokom Riversom

Nije više u cvetu mladosti i vreme je da Danilo Ganilari razmišlja o zaostavštini, a Italijan je shvatio da bi nju i te kako mogla da upotpuni titula šampiona NBA lige zbog čega je rešio da karijeru nastavi u Milvoki Baksima.

Galinari (35) je ove sezone igrao za Vašington Vizardse i Detroit Pistonse i u proseku beležio 7,3 poena, 2,8 skokova i 1,3 asistencije na prosečno 14,8 minuta na parketu, a kako ga u Milvokiju čekaju Janis Adetokunbo i Demijan Lilard jasno je da ni tamo neće biti u glavnoj ulozi.

Izabrane vesti

Ali mogao bi da šutem sa distance (ove sezone 38 odsto za tri) pomogne Baksima u nameri da napadnu šampionsko prstenje. Zbog toga je i došao, iako su ga hteli i LA Klipersi, Feniks, Klivlend i Čikago. Galinari je procenio da Baksi imaju najveće šanse za titulu, mada je razmatrao i ponudu Klipersa.

U Milvokiju će ponovo sarađivati sa Dokom Riversom pod kojim je u Klipersima beležio najbolje brojke u karijeri. Tada je ubacivao 19,8 poena po meču uz 46,3 odsto šuta iz igre i 6,1 skok po utakmici.

Ako šesti pik sa drafta iz 2008. godine sada “klikne“ sa Janisom i Lilardom... Denver i svi ostali izazivači imaće ozbiljnu konkurenciju u borbi za naslov najbljeg tima na planeti.

Baksi su trenutno na trećem mestu na tabeli Istočne konferencije.


tagovi

Danilo GalinariMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara