Foto: AFP
Foto: AFP

Gasol hvali Jokića: Na parketu pokazuje bitne vrednosti

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.06.23. | 14:36

"Čini da njegovi saigrači budu bolji, uvek je neverovatno skroman i pokazuje fantastične porodične vrednosti", rekao je Gasol o Nikoli Jokiću

Posle izvanrednog izdanja Nikole Jokića u plej-ofu ABA lige gde je Srbin vodio Denver Nagetse do titule šampiona NBA lige, mnogi su krenuli otvoreno da raspravljaju ko je najbolji evropljanin svih vremena koji je igrao u najjačoj ligi sveta. Jedan od njih je bez ikakve dileme Pau Gasol koji je osvojio dve titule sa Los Anđeles Lejkersima.

Naravno, Gasol nije imao ni blizu učinak kao Jokić u ovom plej-ofu.

Izabrane vesti

Višestruki osvajač medalja u dresu Španije imao je samo reči hvale za Srbina.

"Jokić je igrač koji je na vrhunskom nivou već godinama, sa dve MVP titule u regularnoj sezoni i ove godine je mogao da je osvoji takođe. Obožavam to, jer je Nikola pokazuje vrednosti za koje mislim da su veoma važne i pozitivne za sport. Pored toga što je na visokom nivou (u igračkom smislu) i koliko je neverovatan kao košarkaš", rekao je Gasol.

Objasio je na šta tačno misli.

"Čini da njegovi saigrači budu bolji, uvek je neverovatno skroman i pokazuje fantastične porodične vrednosti. Kada mu govore o paradama i proslavama, on samo želi da bude kod kuće sa porodicom. To su važne stvari koje sport predstavlja", zaključio je Gasol.

Podsetimo, Gasol je od 2001. do 2019. godine igrao u NBA, pre nego što se vratio u svoj matični klub Barselonu. Tokom karijere dva puta bio šampion lige i šest puta "Ol-star", a Lejkersi su njegov dres sa brojem 16 povukli iz upotrebe.


tagovi

Pau GasolNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara