Tristan Vukčević (© Star Sport)
Tristan Vukčević (© Star Sport)

Gde je Tristan Vukčević? Na NBA kastingu u Čikagu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 09:52

Mladi košarkaš Partizana se nalazi na NBA draft kombajnu

Zašto se Alen Smailagić ne zagreva sa ostatkom ekipe? Gde je Tristan Vukčević? Dva pitanja koja su navijači u Pioniru postavljali pre početak meča Partizan Mozzart Beta i Studentskog centra. Odgovor na prvo pitanje je bol u kolenu i preventivno odmaranje, dok je odgovor na drugo pitanje nešto komplikovanije.

Izabrane vesti

"Tristan Vukčević je u Americi. Gde? Nemam pojma. Dobio je dozvolu kluba da ode. To je jedino što ja znam", rekao je bio Željko Obradović na konferenciji za medije posle senzacionalnog poraza koji bi mogao da ugrozi čitavu sezonu, mada niko još ne uzima za ozbiljno mogućnost da Studentski centar eliminiše crno-bele.

Kako bilo, nazad na Tristana Vukčevića, koji zaista jeste u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je dobio dozvolu kluba da otputuje. A gde se tačno nalazi?

On je trenutno u Čikagu gde se održava godišnji NBA draft kombajn, mesto gde će mladi igrači širom planete pokušati da pokažu svoje košarkaške sposobnosti od 15. do 21. maja.

"Srpski centar je među napadački talentovanijim visokim košarkašima u aktuelnoj klasi koja izlazi na draft, ali ipak su prognoze da će biti odabran u drugoj rundi jer postoji zabrinutost oko njegove defanzivne igre i spremnosti da pređe u NBA", pisao je o Vukčeviću portal "ESPN". 

Mnogi specijalizovani sajtovi svrstavaju Vukčevića među 50 najtalentovanijih igrača u ovoj generaciji i vide ga kao pika druge runde.

On će u Čikagu pokušati tu poziciju da popravi na pokaznim vežbama koje imaju za cilj da ubede NBA zvaničnike klubova u sposobnosti igrača.

Pa će tako Vukčeviću biti meren skok, brzina kretnje preko terena, koliko može da podigne iz benča... Prolaziće kroz posebne vežbe poput šutiranja iz mesta, iz driblinga, iz posebnih situacija. Naravno na kraju se igra i utakmica 5na5.

Za to vreme Partizan Mozzart Bet će se spremati za meč protiv Studentskog centra koji je zakazan za četvrtak u Podgorici gde je pobeda jedina opcija. Crno-beli već imaju velikih problema sa povredama, posebno s obzirom na novonastalu situaciju sa Smailagićem koja prema našim informacijama nije teška i očekuje se da normalno nastavi sa treninzima, ali ne treba zaboraviti da je klub iz Humske bez Alekse Avramovića koji ima prelom šake, dok se Balša Koprivica i dalje uvodi u ritam mečeva posle oporavka od mononukleoze.

Vukčević je odigrao 22 utakmice ove sezone u ABA ligi sa prosekom od 14 minuta na parketu. Za to vreme je ubacivao 8,1 poen.


tagovi

Tristan VukčevićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara