Amar Gegić (ABA liga)
Amar Gegić (ABA liga)

Gegić iscrtao Ciboni put do izjednačenja u finalnoj seriji šampionata Hrvatske

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.06.22. | 20:21

Zadrani polovinom poslednje deonice uspeli da preokrenu rezultat, ali je reprezentativac BiH preuzeo odgovornost

Posle brejka Zadra u prvoj utakmici (77:70), Cibona je na istom mestu uspela da izjednači rezultat u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske (77:73) koja se u naredna dva meča, 5. i 7. juna seli na sever Dalmacije.

Junak drugog meča bio je Amar Gegić koji je kada su Vukovi posustali i dopustili gostima da serijom od 7:0 prekrenu rezultat na 68:66, 4,27 minuta pre kraja preuzeo odgovpornost.

Izabrane vesti

Prvo je pogodio trojku, zatim je asistirao Lovru Gnjidiću da sa iste distance podigne razliku na 72:68. Pokušali su Zadrani ponovo da uhvate korak, ali usledila je greška za greškom. Jednu su iskoristili domaćini i posle skoka u napadu Gegića Revers je 62 sekunde pre kraja sa linije penala pogurao Cibonu do 74:68.

Ali, nije Zadar tada digao ruke. Nastavio je da napada, a iz jednog promašaja gostiju opet je Gegić uhvatio loptu. Nije bio siguran u novom pokušaju za tri poena, posle čega je Karter trojkom prepolovio zaostatak (74:71).

Ipak Gegić je polovičnim učinkom sa linije penala 20 sekundi pre kraja praktično odlučio pobednika...

Osim reprezentativca BiH koji je meč završio sa 10 poena i 5 skokova, u Ciboni su se istakli Revers sa 13 poena, Prkačin sa dabl dabl učinkom (12 poena, 10 skokova) i Mario Drežnjak sa 8 poena, 7 skokova i 6 asisetncija.

Zadranima nije pomogao odličan učinak Kartera (20 poena, 6 skokova, 4 asistencije) i Marčinkovića (16 poena).


tagovi

Amar GegićCibonaKK Zadar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara