Džamal Mari i Nikola Jokić (©AFP)
Džamal Mari i Nikola Jokić (©AFP)

Glavobolja za Denver: Marija čeka duža pauza, Jokić će nositi veći teret

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 01:38

Procena je da će odsustvovati tri do četiri nedelje...

Najave su bile takve da će Nikola Jokić zbog problema sa zglobom ruke propustiti utakmicu sa Nju Orleans. Ne da je nije preskočio iz predostrožnosti, nego je došao do 108. Tripl-dabla u karijeri i osamio se na četvrtom mestu večne liste u pomenutoj kategoriji. Ali, zato je Džamal Mari propustio duel sa Pelikansima i povreda nije bezazlena.

Povreda zadnje lože ozbiljnija je no što se mislilo, zbog Džamala Marija u Denveru imaju glavobolju. Dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski javlja da povreda ipak nije bezazlena, kako se možda u prvi mah činilo, kanadskog reprezentativca čeka duža pauza.

Izabrane vesti

Procena je da će Džamal Mari odsustvovati između tri i četiri nedelje. Dakle, ukoliko sve bude u najboljem redu, jedan od najbitnijih šrafova u sistemu Majkla Melouna će se vratiti na teren početkom decembra. Ozbiljan udarac za Nagetse i signal za Nikolu Jokića – moraće još više da povuče. Nosiće veći teret u narednim nedeljama.

Džamal Mari je čak šest puta od početka sezone bio dvocifren, ostvario je i dva dabl-dabla u tom intervalu (protiv Jute i Dalasa) i u svakoj od tih utakmica imao je veliku minutažu. Diktirao je tempo zajedno sa Somborcem, bio zadužen za kreaciju i razigravanje saigrača, ali i probijanja iz kojih su Nagetsi stvarali višak. Njegov izostanak i te kako bi mogao da se odrazi na tim ukoliko neko od igrača iz drugog plana ne iskoči i pre svih u napadu rastereti srpskog asa, ali i Majkla Portera, Erona Gordona, Džulijana Strotera, Kentavijusa Koldvela Poupa...

Moraće Majkl Meloun da napravi nešto drugačije šeme i više se osloni na Redžija Džeksona ili Kristijana Brauna, pa i ostale raspoložive snage dok se Džamal Mari ne vrati u ritam. Bek iz Kanade je već propustio meč protiv Nju Orleans Pelikansa, prethodno imao jednocifrenu minutažu u duelu sa Čikago Bulsima, i izvesno je tada osetio prve tegobe i zatezanja u zadnjoj loži.



tagovi

Džamal MariDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara