Dvajt Hauard (©AFP)
Dvajt Hauard (©AFP)

Golden Stejtov lek za Jokića: Hauard Dvajt sa Tajvana nazad u NBA, on sam se pita – zašto?

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 13:03

Zakazan sastanak sa Voriorsima

Nešto manje od godinu dana rekreativne košarke na Tajvanu i sada mogući veliki povratak Dvajta Hauarda u NBA ligu. Prema saznanjima Šamsa Čarnije, osmostruki NBA ol-star ovih će dana sesti za sto sa predstavnicima Golden Stejta kako bi pregovarao o potencijalnom potpisu za Voriorse.

To bi značilo da će 27-godišnji Kevon Luni najverovatnije biti startni centar Ratnika, dok će Drejmond Grin počinjati protiv nižih ekipa. Očekuje se da bi Hauard mogao da pomogne Voriorsima protiv dominatnijih igrača kao što su Nikola Jokić, Džoel Embid, pa i Janis Adetokumbo, iako on nominalno nije centar.

Izabrane vesti

Kendra Enrjus,“insajderka” I-Es-Pi-Ena za zbivanja u Golden Stejtu, objašnjava da Voriorsi žele da pojačaju iskusnim centrom, ali da Hauardov sastanak sa predstavnicima kluba ne znači i garantovano mesto u timu.

Ovo je samo deo procesa kojim se popunjavaju upražnjena mesta u ekipi”.

Ni sam Hauard nije siguran da će završiti u taboru višestrukog NBA prvaka. Štaviše, iz njegovih reči stiče se utisak da on sam sebe ne bi doveo?!

Mislim da ne žele moj stil igre. Nije da ne mogu da igram ili da radim šta je potrebno, ali što bi oni uzeli Dvajta Hauarda kada mogu da uzmu nekog mladog igrača koji nema zvučno ime? To nije rizik. Zašto ne bi uzeli nekog ko ne donosi pritisak? Imaju pet titula, ili četiri, tri… šta god. Ja gledam situaciju sa biznis strane, zašto bi to radili?”, analizira Hauard, iako mu ovakvi komentari ne popravljaju situaciju.

---------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

----------

Pitanje je pride i da li je u pravu, jer su Voriorsi upravo zamenili mladog Džordana Pula za veterana Krisa Pola što je baš suproto “filozofiji” o kojoj je Dvajt pričao. Verovatno pokušavaju da osvoje titulu još jednom pre nego što njihove glavne zvezde ispadnu iz forme. Ipak njihova “Spleš braća” Stef Kari i Klej Tompson imaju 35 i 32 godine, pa se ne zna još koliko dugo će moći da dominiraju NBA ligom.

Uprkos komentarima i nedoumicama, Dvajt bi se uklopio uz postavu Vorijorsa ako može da donese ono što se od njega traži. Prošli put je bio u NBA ligi u sezoni 2021/2022, odigrao je 60 utakmica za Los Anđeles Lejkerse. U proseku je beležio 6,2 poena uz 5,9 skokova. Sa istim klubom je još ranije bio šampion NBA lige 2020. godine.

Od tada je nastupao za Taojuan Leopardse sa Tajvana i to sa učinkom od 23,2 poena i 16,2 skoka na samo 20 utakmica.

Naravno, Dvajt nije igrač kakav je nekada bio. Ipak ga jeOrlando draftovao kao prvog pika sada već davne 2004. godine. Na Floridi je bio najbolji defanzivac NBA lige tri puta i doveo ekipu do finala 2009. godine u kome su poraženi od Lejkersa.


tagovi

Dvajt HauardGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara