Goran Huskić (©Shutterstock)
Goran Huskić (©Shutterstock)

Goran Huskić možda napusti San Pablo

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.06.20. | 15:08

Velika promena u ulozi srpskog centra za samo godinu dana...

Prošlo je tačno godinu dana kada je San Pablo Burgos objavio da je zvanično produžio ugovor sa Goranom Huskićem na još tri sezone posle odlične sezone u kojoj je srpski centar bio među najboljima i najzaslužnijima za opstanak u ACB ligi, odnosno sam ulazak u špansku košarkašku elitu godinu dana ranije.

Brzim premotavanjem na današnji dan, momak koji je košarkaški ponikao u Radničkom iz Obrenovca mnogo je bliži odlasku, nego ostanku u Burgosu. Promena trenera, odnosno odlazak Dijega Epifanija koji mu je pronašao idealnu žicu i dolazak Đoana Penjaroje, kao i njegove česte povrede dovele su do toga da Huskićev status u klubu bude doveden u pitanje. Španski mediji tvrde da mu je San Pablo ponudio drugačiju ulogu i korekciju plate, ali do dogovora nije došlo. Trener Penjaroja ne vidi Huskića kao esencijalnog čoveka u njegovim planovima za budućnost, što bi mogao da bude signal za rastanak.

Izabrane vesti

Huskić je tokom sezone imao dosta problema sa povredama skočnog zgloba, zbog čega je čak završio i na operacionom stolu, pa je propustio ostatak sezone. Tokom oporavka Huskić je radio jako kako bi se vratio na parket što spremniji, ali izgleda da će karijeru nastaviti na drugoj adresi.

On je dosad nastupao za Gipuzkou, Uesku i od 2016. je u San Pablu. Na devet utakmica u ACB ligi imao je prosek od 5,7 poena i 4,1 skoka. 




tagovi

Goran HuskićSan Pablo BurgosACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara