Gotovo: Kevin Panter u Barseloni za 3.200.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 00:21

Junak Partizanovog velikog trijumfa u ABA ligi seli se u Španiju

Prekinuo Zvezdinu 'diktaturu', doneo regionalnu titulu Partizanu i - otišao. Mala šansa da bi mogao da ostane u redovima novog ABA šampiona postojala jer ju je sam ostavio, izjavivši kako će sve biti poznato kroz nekoliko dana, međutim Kevin Panter na kraju je ipak presekao u korist novog izazova. Od sezone 2023/24 američki šuter nosiće dres Barselone.

Kako javlja Eurohoops, doskorašnji kapiten crno-belih ugovorio je saradnju na dve godine za ukupno 3.200.000 evra, iliti 1.600.000 po sezoni. Čitav posao Barselonu će na bruto nivou koštati oko 6.000.000 evra.

Izabrane vesti

Panteru je protekla sezona druga u Partizanu. Bio ključni čovek u petom, odlučujućem meču finalne serije regionalne lige protiv Crvene zvezde, usled čega je poneo MVP nagradu. Nešto ranije uvršen je u drugu petorku Evrolige, gde je bio jedan od najvažnijih igrača beogradskog tima tokom cele godine. Partizan je zaustavljen na poslednjem koraku pred fajnal for, a Panteru su mnogi zamerili ishiternu rekaciju u drugom meču u Madridu, kada je naseo na provokaciju Serhija Ljulja i praktično izazvao tuču koja će skupo koštati crno-bele i predstavljati temelj za Realov preokret u seriji.

Iskusni Amerikanac je u proseku ove sezone beležio 16,1 poen, 2,1 skok i 2,5 asistencija po meču. Za dva je šutirao 49,1 odsto, a za tri 44,3. U pitanju su brojke u Evroligi. U regionalnom takmičenju bio je nešto skromniji - 12,5 poena po utakmici, 2,4 skoka i 3,1 asistencija.

U petom susretu finala ubacio je 32 poena...

Podsetimo, pre Partizana, Panter je igrao i za Crvenu zvezdu, odnosno za milansku Olimpiju, Olimpijakos, Virtus, AEK. Za njegove usluge zainteresovan je navodno bio i Real Madrid.

Tokom jučerašnjeg dana Barselona se razišla sa trenerom Šarunasom Jasikevičijusom. Njegov naslednik biće Rođer Grimau.


tagovi

Kevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara