Kostas Slukas (©MN press)
Kostas Slukas (©MN press)

Gotovo, Kostas Slukas napušta Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 15:38

Grčki reprezentativac okončao drugi mandat u Pireju posle tri godine

Povela se polemika o sudbini Kostasa Slukasa nakon što mu je istekao ugovor sa Olimpijakosom. Sastančio je sa upravom kluba, ali nisu uspeli da pronađu zajednički jezik. Kako je i klub iz Pireja zvanično objavio, Kostas Slukas napušta crveno-bele posle tri godine.

Tako je okončao drugi mandat sa grčkim velikanom u kojem je počeo profesionalnu karijeru i proveo prvih sedam godina (jednu sezonu na pozajmici u Arisu). Eurohoops prenosi da bi karijeru mogao da nastavi u Fenerbahčeu ili Partizan Mozzart Betu.

Izabrane vesti

"Putevi nam se rastaju. Duboko poštovanje za braću Angelopulos nije bilo isforsirano, već inspirisano. Zato smo proveli mnogo sati u potrazi za pravim rešenjem. Delili smo isti cilj sa timom i tako napravili brojne uspehe. Pobeđivali ili gubili, držali smo se zajedno.

S ozbirom na sve što se u poslednje vreme izdešavalo, imamo osećaj da nisam probudio isto poštovanje kod svih. Ipak, jedna loša stvar na kraju neće baciti senku na tri predivne godine. Odlazim ispunjen i čiste savesti, svestan da sam dao sve od sebe da ispoštujem dres. Borio sam uz saigrače, navijače i rukovodstvo, koje mi je verovalo i u teškim trenucima. Nadam se da sam vratio klubu koliko sam mogao", napisao je Slukas u emotivnog izlaganja, a grčki mediji ističu da je poruka o poštovanju upućena treneru Jorgosu Barcokasu i delu navijača.

Pisali su evropski mediji i ranije da 33-godišnji plejmejker ima zvaničnu ponudu da se vrati u Fenerbahče sa kojim je 2017. osvojio i Evroligu, proveo pet godina u Istanbulu pod vođstvom Željka Obradovića.

Spekulisalo se da ima ponudu Partizana, ali to je iz Humske demantovano za naš portal, uz tvrdnju da se Slukas izvesno vraća u Fener.

Najnovije informacije ukazuju da mu je turski klub ponudio ugovor na dve godine da se vrati, kao i da planira da se rastane sa Nikom Kalatesom i na njegovo mesto dovede doskorašnjeg košarkaša Olimpijakosa.

Pojedini evropski mediji prenose i da je želja crveno-belih da ga zamene Tajlerom Dorsijem, uprkos činjenici da su vratil Najdžela Vilijams Gosa iz Reala, ali i da Fenerbahče ne planira da se rastane sa Amerikancem koji brani boje grčke reprezentacije.

Kostas Slukas je osvojio tri Evrolige sa crveno-belima, tri puta Kup Grčke i četiri šampionske titule. U sezoni za nama beležio je 11 poena i 5,6 asistencija na 36 nastupa u Evroligi, ali je mahom u igru ulazio sa klupe. Nije uspeo timu da donese još jednu evropsku titulu, pošto je Olimpijakos u finalu elitnog takmičenja zaustavio madridski Real. Iskusni plejmejker je imao šut za pobedu sa zvukom sirene, ali je bio neprecizan.


tagovi

Kostas SlukasKK OlimpijakosKošarkaški transferiKK FenerbahčeKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara